TUTO ratkaisi ylivoimalla – ”Todella pettynyt esitykseen”

28.09.2019

Kiekko-Vantaa koki lauantaina 3–8-tappion TUTO:n vieraana Mestis-klassikossa. TUTO rankaisi kuritonta lohiryhmää peräti neljästi ylivoimalla.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen lauantai-illan Mestis-klassikossa yli 1300 silmäparin edessä Kupittaalla.

TUTO jyräsi Kiekko-Vantaan yli, eikä antanut lohipaidoille lopulta palaakaan. Kiekko-Vantaa nousi vaikean alun jälkeen hienosti kahden maalin takaa tasoihin, mutta isännät latoivat ylivoimalla pelin toisessa erässä pakettiin. Loppulukemat 8–3 eivät valehtele.

– Tietysti todella pettynyt esitykseen. Todella huono peli meiltä ja jo se lähtö tähän peliin oli erittäin huono. Ei oltu valmiita pelin vaatimustasolle. Saimme kiristettyä toisen erän alkuun ruuvia, mutta vastustajan tehokas ylivoima oli meille kuolinisku ja loppu oli sitten oma tarinansa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaalta maaliverkkoa heiluttivat puolustaja Samuel Sikstus (1+1) sekä uransa ensimmäiset Mestis-maalinsa viimeistelleet Mikael Saha (1+1) ja Eetu Mäki.

TUTO:n ykkössankari oli neljä maalia latonut Joel Janatuinen. Lisäksi maalinteossa turkulaisilta kunnostautuivat kahdesti osunut Juho Virtanen (2+1), Eetu Elo (1+0) ja Niko Ahoniemi (1+2). Kahdella edellisellä kaudella lohinutussa pelannut Erik Embrich keräsi kolme syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla sarjakärki Kooveeta vastaan.

TUTO–Kiekko-Vantaa 8–3 (2–1, 3–1, 3–1)

0.56 1–0 Juho Virtanen (Niko Ahoniemi, Oskari Siiki)

5.47 2–0 Joel Janatuinen (Eetu Vento, Lassi Vanhatalo)

18.53 2–1 Samuel Sikstus (Mikael Saha)

22.24 2–2 Mikael Saha (Samuel Sikstus, Joel Sund) AV SR

23.01 3–2 Juho Virtanen (Jonne Virtsnen, Niko Ahoniemi) YV

30.57 4–2 Joel Janatuinen (Erik Embrich, Nuutti Viitasalo) YV

34.31 5–2 Joel Janatuinen (Lassi Vanhatalo, Erik Embrich) YV