Kiekko-Vantaa | Mestis

Tulos tai ulos – Kiekko-Vantaa tasoittamaan ottelusarjaa kotikaukaloon

07.04.2021

Kiekko-Vantaa tarvitsee voiton toisessa puolivälierässä torstaina Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskevät yhteen torstaina Trio Areenalla toisessa puolivälieräottelussa.

Kuuma ottelusarja starttasi tiistaina Joensuussa, jossa JoKP otti tasaisessa ja vauhdikkaassa kamppailussa 6–3-voiton ja raapi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Lohipaidat hukkasivat kahdesti vieraskaukalossa johtoaseman.

Kiekko-Vantaa ei ollut parhaimmillaan kuin ajoittain, mutta taisteli voitosta loppuun saakka. Lohipaitojen maaleista vastasivat kahdesti osunut Konsta Hirvonen ja tohtori Juuso Perttilä.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa torstaina hienoa pleijarikevättä pelaava Rasmus Lahnaviik. Seuran oma kasvatti on nakuttanut kolmessa pleijariottelussa tehot 1+3.

– Ketjun kanssa on kulkenut hyvin. Olemme Hirvosen ja Halmeen kanssa löytäneet toisia koko ajan paremmin. Sitä kautta onnistumisia on tullut, Kiekko-Vantaan hyökkääjä Rasmus Lahnaviik kertoo.

Kiekko-Vantaalla on torstaina kotikaukalossa pakkovoiton paikka, jotta unelma mestaruudesta pysyy elossa.

– Turha meidän on synkistellä yhtään. Kaikki tietää tilanteen. Lähdetään taistelemaan voitosta ja laitetaan joukkueena kaikki likoon. Pelataan omaa peliä, eikä mietitä tai jännitetä. Nautitaan ja uskotaan omaan juttuun, Lahnaviik sanoo.

Kiekko-Vantaan täytyy petrata jokaisella rintamalla toiseen puolivälieräkamppailuun. Erikoistilanteet, maalivahtipeli, tylyys maalin edessä ja hetkessä eläminen ovat isossa roolissa.

Joensuun Kiekko-Pojat tuli varsinkin alussa kovaa päälle ja pelasi fyysistä kiekkoa. Siihen pitää pystyä myös vastaamaan.

– Meidän täytyy olla alusta saakka hereillä ja näyttää kotona kaapin paikka. Nopeasti pitää lähteä paineen alta ja tyrehdyttää heidän tekemistä. Omilla vahvuuksilla lähdetään pelaamaan, Lahnaviik linjaa. 

Kiekko-Vantaa–JoKP torstaina klo 18.30 Trio Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Matsia voit väijyä Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#26 Konsta Hirvonen, K-Vantaa

Tunnollinen ja luotettava kahden suunnan sentteri on pelannut hienosti pleijareissa. Teki kaksi maalia tiistaina Joensuussa. Tekee töitä joukkueen eteen satanen lasissa ja on erinomainen alivoimapelaaja.

#14 Teemu Siironen, JoKP

Suomi-sarjan kautta marinoitunut älykäs pelintekijä. Näppärä ja juonikas pelaaja hyökkäyspäässä, mutta myös monipuolinen osaaja.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi pleijareissa:

1) Rasmus Lahnaviik 1+3=4

2) Aleksi Halme 1+3=4

3) Konsta Hirvonen 2+1=3

4) Viljami Wacklin 2+0=2

5) Juuso Perttilä 2+0=2

Joensuun Kiekko-Poikien sisäinen pistepörssi pleijareissa:

1) Jussi Tammela 2+0=2

2) Teemu Siironen 1+1=2

3) Oula Uski 0+2=2

4) Olli Korhonen 0+2=2

5) Samuel Salonen 1+0=1

Mestis