Kiekko-Vantaa | Mestis

Tulikuuma Mestis-klassikko keskiviikkona Tikkurilassa – ”Kova kamppailupeli edessä”

05.11.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla arkkivihollisensa TUTO:n. Lohipaidat lähtevät jatkamaan siitä mihin 25-vuotisjuhlaottelussa jäi.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla Mestis-klassikossa. Näiden joukkueiden kohtaamiset eivät jätä ketään kylmäksi.

– Kova kamppailupeli edessä. TUTO on hyvä nippu ja meidän pitää pystyä kamppailupelissä olemaan hyviä ja kääntää peliä mahdollisuuksien mukaan nopeasti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä ja kerännyt 13 ottelusta kasaan 11 pistettä. Matkaa kahdeksan parhaan joukkoon on neljä pistettä.

Lohipaitojen alkukausi oli tahmea, mutta nyt valoa näkyy jo tunnelin päässä. Valmentajanvaihdos on piristänyt joukkuetta, jolla potentiaalia vaikka mihin.

Kiekko-Vantaa katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa jkaatamalla lauantaina 25-vuotisjuhlaottelussa Trio Areenalla SaPKon jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4–3. Lohipaitojen kauden ensimmäisessä kotivoitossa maaleista vastasivat Oliver Kiljunen, hienoa tulokaskautta pelaava Eetu Mäki ja kaksi maalia iskenyt Joel Sund.

TUTO on sarjassa kuudentena ja saalistanut 13 ottelusta kasaan 21 pistettä. Sijat 1–7 on neljän pisteen sisällä toisistaan ja entisen liigatähden Antti Virtasen luotsaamalla TUTO:lla on matkaa sarjakärkeen vain kolme pistettä.

TUTO on ollut läpi alkukauden vahvassa vireessä. Kauden kynnyksellä vahvistunut ryhmä on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Viime perjantaina se kaatoi kotonaan SaPKon kotikaukalossa jatkoajalla maalein 6–5.

TUTO on kunnostautunut alkukaudesta vahvana ylivoimajoukkueena. Turkulaisten ylivoima onkin sarjan parasta, joten jäähyboksissa ei lohipaidat voi keskiviikkona istua.

Viime kevään pronssijoukkueelta löytyy tulivoimaa laajalla rintamalla. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa puolustajat Mikke Levo, kapteeni Jere Karlsson ja TPS-laina Nuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Juho Virtanen, Niko Ahoniemi, Oskari Siiki, kaksi edellistä kautta lohipaidassa pelannut Erik Embrich ja pistepörssin kolmonen Lassi Vanhatalo.

Mestiksen alkuperäisseurat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Sarja-avauksessa TUTO haki Tikkurilasta 0–3-voiton ja seuraavana päivänä turkulaiset jauhoivat ylivoimatehokkuudellaan taululle 8–3-lukemat. Lohipaidoilla on siis varmasti hampaankolossa kahdesta edellisestä kohtaamisesta.

– Sydän ja taistelutahto pitää olla mukana joka ilta. Tunne ei kuitenkaan saa ohjata liikaa, Haakana tietää.

Mestis-klassikko Kiekko-Vantaa–TUTO keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa heitä:

#67 Joel Sund, K-Vantaa

Viime kauden Mestiksen pistepörssin vitonen sai ketsuppipullon auki lauantain 25-vuotisjuhlaottelussa ja teki kaksi maalia. Laukaus lähtee napakasti ja omaa maalintekijän vaistot. Liikkuu mahtavasti ja taklaa kovaa.

#90 Jonne Jantunen, TUTO

Oikealta laukova laituri hakee uutta vauhtia uralleen TUTO:sta. Jääkiekkolegenda Marko Jantusen poika omaa napakan laukauksen, jota esitteli muun muassa sarja-avauksessa Tikkurilassa. Aloittanut kauden tehokkaasti.

Kohtaamiset tällä kaudella:

PE 27.9 K-Vantaa–TUTO 0–3

LA 28.9 TUTO–K-Vantaa 8–3

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan laiturilupaus Eetu Mäki on tulokkaiden pistepörssissä toisena. Tilastoa johtaa lokakuun tulokkaaksi valittu TUTO:n kultakypärä Lassi Vanhatalo.

– TUTO:n ylivoima on sarjan tehokkainta (32,20%) ja K-Vantaan kahdeksanneksi tehokkainta (18,87%). K-Vantaan alivoima on sarjassa yhdeksänneksi parasta (77,19%) ja TUTO:n koko sarjan huonointa (71,70%)

– TUTO:n kultakypärä Lassi Vanhatalo on neljän ottelun mittaisessa piste- ja maaliputkessa. Neljään edelliseen otteluun Vanhatalo on nakuttanut tehot 6+3.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 4+9=13

2) Eetu Mäki 4+5=9

3) Joonas Niemelä 4+4=8

4) Mikael Saha 3+5=8

5) Ville-Valtteri Mustonen 2+4=6

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Vanhatalo 8+10=18

2) Juho Virtanen 4+8=12

3) Erik Embrich 3+8=11

4) Oskari Siiki 4+5=9

5) Jonne Jantunen 2+7=9

Mestis