Tulikuuma Julius Valtonen upotti TUTO:n – ”Pitää nostaa jätkille hattua”

19.02.2021

Kiekko-Vantaa nappasi neljännen perättäisen voittonsa kaatamalla TUTO:n perjantaina Trio Areenalla maalein 3–1. Lohipaitojen sankari oli voittomaalin iskenyt Julius Valtonen.

Kiekko-Vantaa kahmi neljännen perättäisen voittonsa kukistamalla Mestis-klassikossa arkkivihollisensa TUTO:n maalein 3–1.

– Tämä oli juuri sellainen peli mitä ounastelin: kyllä sai vääntää ja kääntää ihan tosissaan. Meiltä vähän samankaltainen peli kuin viikko sitten K-Espoota vastaan, eli ensimmäinen erä tahmea, mutta sitten saatiin kone käyntiin ja bensaa riitti. Pitää nostaa jätkille hattua, ettei annettu periksi vaan taisteltiin joukkueena loppuun saakka ja nyt saatiin palkinto. Se miten saadaan alku paremmaksi pitää miettiä ensi viikolla, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan osalta avauserä oli vaikea, eikä kotijoukkue saanut koneesta parasta irti.

TUTO siirtyi 0–1-johtoon nukahduksen seurauksena, kun Aleksi Poikola sai kävellä maalintekoon.

Kiekko-Vantaa paransi toiseen erään ja rakensi paljon paikkoja, mutta tehottomuus vaivasi. Lohipaidat saivat kuitenkin pelin tasoihin, kun maalitykki Oliver Kiljunen runnoi yllivoimalla tasoituksen.

Kolmannessa erässä mentiin tasaisesti. Lohipaidat olivat kärsivällisiä ja saivat käännettyä pelin voitoksi.

Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Eemeli Jeskanen veivasi TUTO-pakki Mikke Levon nippuun ja syötti kapteeni Julius Valtoselle huippupaikan kahdella nollaa -vastaan hyökkäyksessä, eikä tulikuuma kippari erehtynyt, vaan sivalsi upean voitto-osuman.

Valtonen on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun yhteensä kuusi maalia ja ratkaissut lohinutuille kolme edellistä kamppailua.

TUTO haki tasoitusta ilman maalivahtia lopussa, mutta kiri kuivui kasaan. Kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Valtonen (1+2) vapautti kultakypärää kantavan maestro Erkka Seppälän maalintekoon.

Maalissa Waltteri Ignatjew pelasi huippuottelun ja ryösti muun muassa kolmannessa erässä TUTO-hyökkääjä Juho Mäkelän haamupelastuksella.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan ensi viikon perjantaina kotiottelulla Forssan Palloseuraa vastaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)

7.20 0–1 Aleksi Poikola (Joel Lammi, Waltteri Hopponen)

33.23 1–1 Oliver Kiljunen (Julius Valtonen, Juuso Perttilä) YV

58.14 2–1 Julius Valtonen (Eemeli Jeskanen)

59.25 3–1 Erkka Seppälä (Julius Valtonen, Mico Luoto) TM