Kiekko-Vantaa taipui jännitysnäytelmässä – ”Joukkue osoitti luonnetta”

05.10.2019

Kiekko-Vantaa taipui lauantai-iltana maalein 4–5 Trio Areenalla hallitsevalle Mestis-mestari Ketterälle. Illan sankariksi nousi hattutempun viimeistellyt Ketterän Sebastian Sjöholm, joka ratkaisi kamppailu reilu kaksi minuuttia ennen loppua.

Kiekko-Vantaa ja hallitseva Mestis-mestari Ketterä iskivät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Tikkurilan valoissa nähtiin kiihkeä, värikäs ja jännittävä kamppailu sarjapisteistä.

Lohipaidat taistelivat upeasti ja olisivat ansainneet viikon kolmannesta ottelusta enemmän, mutta tällä kertaa vain luu jäi käteen katkeralla tavalla.

Kiekko-Vantaa punnersi päätöserässä 2–4-tappioasemasta tasoihin väkisin, mutta joutui kuitenkin taipumaan loppuhetkillä. Ketterän sankariksi noussut Sebastian Sjöholm niittasi illan kolmannen osumansa takanurkkaan ja ratkaisi trillerin ajassa 57.43.

Lohipaidat aloittivat ottelun väkevästi ja hallitsi ensimmäistä erää, mutta Ketterä teki maalit. Sebastian Sjöholmin kahdella maalilla tauolle lähdettiin 0–2-tappioasemasta.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli hallintahetkensä ja ylivoimamaalit näyttelivät suurta roolia. Harri Kainulainen taiteili kauden ensimmäisen maalinsa ylivoimalla, mutta Ketterän Rasmus Hämäläinen niittasi Henry Karjalaisen hienosta syötöstä tilanteeksi ylivoimalla 1–3.

Seuraavalla ylivoimamahdollisuudella Ville-Valtteri Mustonen toi uran ensimmäisellä Mestis-maalilla Kiekko-Vantaan jälleen maalin päähän, kun työmyyrä lapioi irtokaran maalin edestä sisään. Vastaavasti Ketterä osui seuraavalla kerralla, kun Aku Kestilä pyssytti limpun takaylänurkkaan ja toiselle erätauolle lähdettiin 2–4-tilanteesta.

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen taisteleva Kiekko-Vantaa, joka löi kaiken likoon. Aleksanteri Heiskanen oli jälleen tolppien välissä erinomainen ja jokainen pelaaja laittoi laatikossa kroppaa likoon.

Lohipaidat tulivat väkisin tasoihin. Ensin sentterivirtuoosi Harri Kainulainen (2+1) yllätti ovelalla kudilla pienestä kulmasta Samuli Tervon ja puolustaja Roope Reini (1+1) tinttasi viivalta pelin tasoihin kuusi minuuttia ennen loppua.

Ketterä kuitenkin kairasi kamppailun, kun kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Mikko Haaparanta löysi keskeltä Sebastian Sjöholmin, joka niittasi kiekon pussiin. Kiekko-Vantaa teki kaikkensa lopussa tasoitusmaalin eteen, mutta palkinto jäi saamatta.

– Kova peli ja kova taistelu. Lopputulos meidän kannalta oli harmittava, eikä saatu palkintoa. Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen. Löimme kaiken likoon. Kova viikko takana ja joukkue näytti luonnetta. Se on tärkeä arvo meille ja saatiin tästä hyvää oppia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Loukkaantumissumasta kärsivä Kiekko-Vantaa on viiden ottelun jälkeen sarjassa toiseksi viimeisenä. Lohipaitojen kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla RoKia vastaan.

Kiekko-Vantaa–Ketterä  4–5 (0–2, 2–2, 2–1)

2.46 0–1 Sebastian Sjöholm (Mikko Haaparanta, Marlo Koponen)

6.04 0–2 Sebastian Sjöholm (Jaakko Lantta, Mikko Haaparanta)

28.04 1–2 Harri Kainulainen (Petteri Villanen, Ville-Valtteri Mustonen) YV

30.16 1–3 Rasmus Hämäläinen (Henry Karjalainen, Jaakko Lantta) YV

34.15 2–3 Ville-Valtteri Mustonen (Petteri Villanen, Julius Valtonen) YV

36.33 2–4 Aku Kestilä (Henry Karjalainen, Jaakko Lantta) YV

49.45 3–3 Harri Kainulainen (Roope Reini, Julius Valtonen)

54.13 4–4 Roope Reini (Eemeli Räsänen, Harri Kainulainen)

57.43 4–5 Sebastian Sjöholm (Mikko Haaparanta, Jaakko Lantta)