Kiekko-Vantaa | Mestis

Todella isot panokset sunnuntaina Trio Areenalla – Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen

22.02.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa sunnuntaina klo 15 alkavassa ottelussa Trio Areenalla Peliitat. Panokset ovat valtavat.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtaavat sunnuntaina Trio Areenalla. Edessä on kiistatta kauden tärkein kamppailu – molemmat joukkueet haluavat välttää karsintoihin joutumisen hinnalla millä hyvänsä.

– Lähdetään kääntämään kotipelien kurssia. Syystä tai toisesta kotona on ollut tahmeaa, eikä olla saatu sellaisia tuloksia mitä kotona pitäisi. Sen eteen ollaan nyt tehty töitä ja uskon, että joukkue on valmis esiintymään kotona niin, että Peliitat kaatuu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä. Matkaa pleijaripaikkaan on nyt 12 pistettä, kun jaossa on vielä 18 paunaa. Pleijaripaikkaan tarvitaan siis hurja voittoputki ja apuja muilta.

Edessä RoKi on ennen lauantain peliä pisteen päässä ja takana Peliitat hengittää ennen lauantain peliään niskaan kolmen pisteen päässä. Taistelu karsintojen välttämiseksi käy siis kuumana.

Kiekko-Vantaa on pelannut nyt Jani Mannisen alaisuudessa viisi ottelua. Niistä on kertynyt yksi voitto ja neljä maalin tappiota.

– Maalin tappiosta on pitkä matka voittoon. Viime aikoina olemme puolustaneet ja kamppailleet sillä tavalla, että päästetyt maalit riittävät voittoon. Nyt pitää saada röyhkeyttä ja tehoja hyökkäyspeliin lisää. Pitää olla soturiasennetta, että on valmis ottamaan mustelmia ja menemään maalille. Nyt tarvitaan suunnannäyttäjiä, jotka raivaavat tilaa kiekolliselle, Manninen sanoo.

Keskiviikkona lohipaidat kokivat 1–2-tappion Hermeksen vieraana. Lohipaitojen maalista vastasi luottosentteri Mikael Saha.

Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä ja kolmen pisteen päässä lohipaidoista ennen lauantain RoKi -kohtaamista.

Peliitat on kolmen ottelun tappioputkessa, mutta ennen sitä se voitti viidestä ottelusta neljä. Keskiviikkona Vesa Petäjän luotsaama Peliitat taipui 2–3 Jokipoikien vieraana.

Viime kaudella sarjapaikkansa karsintojen kautta säilyttänyt Peliitat ei ole materiaaliltaan sarjan kärkinippuja, mutta sitä on turha aliarvioida.

Heinolalaisten avainpelaajia ovat muun muassa alle 20-vuotiaiden maajoukkuevahti Jasper Patrikainen, puolustuksen luottoratsut Aapo Ahola, Paavo Tyni ja Santeri Koponen sekä hyökkäyksen kärkihevoset Matias Mustonen, Pasi Kouvalainen ja siirtorjan kynnyksellä Peliittoihin siirtynyt Vili-Jesper Koivula.

Peliittoja loppukauden vahvistavat myös Pelicansin sopimuspelaajat Santtu Kinnunen, mailataituri Severi Lahtinen ja Kiekko-Vantaastakin hyvin tuttu Frank Gymer.

Peliitoilla on sarjan paras ylivoima, joten boksista ei peliä sunnuntainakaan voiteta.

– Uskon, että meillä on lääkkeet siihen. Alivoima on ollut meillä viime aikoina hyvää. Meidän pitää katsoa se läpi ja osata pelissä reagoida mitä tahansa sieltä tuleekin ja olla myös alivoimassa oikealla tavalla aktiivisia, Manninen tietää.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja kaikki ovat olleet maalin pelejä: Peliitat vei kaksi ensimmäistä niukasti, mutta tammikuun lopulla Konsta Hirvonen ratkaisi lohipaidoille 5–4-rankkarivoiton Heinolassa.

Kiekko-Vantaa–Peliitat sunnuntaina Trio Areenalla klo 15. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan.Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa).

Seuraa heitä:

#60 Konsta Hirvonen, K-Vantaa

Ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen rankkareilla. Hyvin liikkuva ja tunnollinen kahden suunnan sentteri. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on viime aikoina saanut onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

#58 Frank Gymer, Peliitat

Keväällä 2017 Kiekko-Vantaan finaalipaikan ratkaissut taiturimainen hyökkääjä pelasi pirteät kaudet KalPassa ja siirtyi tälle kaudelle Pelicansiin, mutta kaikki ei ole mennyt nappiin. Pelaa loppukauden todennäköisesti lainalla Peliitoissa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 43 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 26–17.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä viidentenä.

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä neljäntenä ja Eetu Mäki viidentenä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 19+25=44

2) Joonas Niemelä 15+18=33

3) Petteri Villanen 12+19=31

4) Eetu Mäki 11+18=29

5) Julius Valtonen 9+20=29

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Matias Mustonen 12+20=32

2) Sakke Hämäläinen 13+17=30

3) Aapo Ahola 8+22=30

4) Leevi Tukiainen 12+10=22

5) Aleks Haatanen 5+15=20

Mestis