Kiekko-Vantaa | Mestis

Tervetuloa Loheen, Christian Silfver!

23.08.2020

Christian Silfverin peliesityksistä saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Christian Silfverin, 29, kanssa.

– Christian on äärimmäisen taitava kiekollinen pakki, joka tuo joukkueeseen kärkiosaamista. Saadaan Christianista pakistoon kiekollinen liideri. Hän teki kovaa jälkeä Mestiksessä pakin paikalta ennen lähtöä Tanskan pääsarjaan, jossa työkalupakkiin on varmasti tullut lisää eväitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Silfver pelasi kolme edellistä kautta Tanskan pääsarjassa. Viime kaudella taitava ja hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja takoi SønderjyskE:n paidassa 38 ottelussa tehot 7+8=15. Tanskan vierailulla tilille kertyi kaksi hopeaa.

– Olen ollut aina vantaalainen, niin tämä on minulle paluu himaan. Kiekko-Vantaa on hyvä organisaatio ja innolla liityn seuraan, Christian Silfver kertoo.

Silfver on yksi 2010–luvun tehokkaimmista pakeista koko Mestis-historiassa. Silfver paukutti 38 paunaa viimeisellä Heinolan Peliitoissa vietetyllä kaudella.

Silfver on pelannut urallaan Mestiksessä 226 ottelua tehoilla 40+86=126 ja valittu kahdesti sarjan kakkostähdistöön. Silfver edusti edellisen kerran Kiekko-Vantaata lainapestillä kaudella 2011–12. Liigassa puolustajavirtuoosi on pelannut 16 ottelua HIFK:n ja Pellicansin riveissä.

Silfver pelaa lohipaidassa numerolla 3.

Puolustaja Nico Nurmikanta on puolestaan toistaiseksi sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Mestis