Kiekko-Vantaa | Mestis

Tervetuloa kotiin, Saku Salmela!

19.11.2020

Kiekko-Vantaan puolustus saa merkittävän vahvistuksen, kun yli 300 liigaottelua pelannut Saku Salmela, 30, liittyy joukkueeseen.

Kiekko-Vantaa on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen puolustaja Saku Salmelan kanssa.

– Meillä oli kova halu saada Saku tänne ja toisin päin. Saku on hyvin liikkuva puolustaja, joka pelaa kiekolla hyvin ja pystyy myös kamppailemaan. Saku tuo myös kokemusta paljon tähän joukkueeseen ja pystyy varmasti auttamaan meitä kyllä paljon omalla osaamisellaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Salmela liittyi joukkueeseen torstaina ja pelaa lohinutussa jo tällä viikolla, kun lohipaidat kohtaavat perjantaina vieraskaukalossa Forssan Palloseuran ja lauantaina Trio Areenalla Kooveen.

Viime kaudella Salmela pelasi Porin Ässissä, jossa saalisti 56 ottelussa tehot 2+10. Hyvin liikkuva puolustaja on pelannut urallaan yhteensä 345 ottelua Ilveksen, HIFK:n ja Ässien riveissä. Salmela voitti HIFK:ssa pronssia kaudella 2017–18.

Mestiksessä Salmela on pelannut 154 ottelua tehoilla 17+30=47 Kiekko-Vantaan riveissä. Salmela on seurahistorian neljänneksi eniten otteluita lohinutussa pelannut puolustaja. Edellisen kerran Salmela nähtiin Kiekko-Vantaassa kaudella 2013–14.

Salmela on voittanut junioreissa U16 Suomen mestaruuden Jokereissa keväällä 2006 ja U20 SM-hopean 2010 HIFK:ssa.

– Tuon joukkueeseen luisteluvoimaa, hyvää avauspeliä, pyrin olemaan puolustussuuntaan aina vahva, tukemaan hyökkäyksiä ja auttamaan joukkuetta voittamaan. Sitä fiilistä on eniten kaivannut, kun voittopelin jälkeen tulet koppiin, Saku Salmela kertoo.

Salmela pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 23.

Mestis