Kiekko-Vantaa | Mestis

Tervetuloa kotiin, Atte Mäkinen!

26.08.2021

Kiekko-Vantaa saa hyökkäykseen kovanluokan vahvistuksen, kun kaksi edellistä kautta Liigassa kiekkoillut seuran oma kasvatti Atte Mäkinen palaa lohipaitaan.

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2021–22 kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Atte Mäkisen kanssa.

– Hienoa, että saimme Aten Loheen. Hän on iso palanen meille. Atte tuo meille kärkiosaamista hyökkäykseen, on erinomainen tyyppi meidän koppiin ja hän on kaiken lisäksi Vantaan oma poika. Atte tekee maaleja, röyhii, menee vastustajan ihon alle ja pystyy pelaamaan roolissa kuin roolissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Atte Mäkinen, 25, on Kiekko-Vantaan oma kasvatti. Hyökkääjä edusti kaksi edellistä kautta Liigassa Porin Ässiä. Viime kaudella Mäkinen saalisti Ässissä 42 ottelussa tehot 2+3=5.

Mäkinen on voittanut urallaan kaksi U18 Suomen mestaruutta Jokereissa, Mestis-mestaruuden keväällä 2016 Jukureissa, Mestis-hopean 2017 lohipaidassa ja pronssin 2019 TUTO:ssa.

Hyökkääjä on paukuttanut Mestiksessä 167 runkosarjaottelussa 82 paunaa Jukureiden, Kiekko-Vantaan, TUTO:n ja Hermeksen riveissä. Liigassa Mäkiselle on kertynyt yhteensä 85 ottelua TPS:n ja Ässien pelipaidassa. Nuuorten maajoukkueikäluokat läpikäynyt Mäkinen on pelannut urallaan myös yhdeksän KHL-ottelua Jokereissa.

Mäkinen on harjoitellut joukkueen kanssa elokuun alusta saakka. Taitava ja röyhkeä hyökkääjä nähdään lohipaidassa jo heti tänään, kun Kiekko-Vantaa kohtaa Trio Areenalla harjoitusottelussa TUTO:n. Mäkinen pelaa lohinutussa pelinumerolla 11.

– Neljä viikkoa ollen treenannut täällä jätkien kanssa ja miettinyt sopivaa pelipaikkaa. Vantaa osoittautui parhaaksi paikaksi alkavalle kaudelle. Minulta voi odottaa hyvää kahden suunnan peliä. Liigassa rooli oli puolustavampi, mutta täällä koitetaan tuoda myös sitä hyökkäyspeliä. Ehdottomasti tavoite on palata vielä Liigaan, Atte Mäkinen kertoo. 

Mäkisen sopimusta on ollut mahdollistamassa useampi yhteistyökumppani.

Mestis