Tenhovuori veivasi voiton jatkoajalla – Kiekko-Vantaalle kolmas perättäinen voitto

15.03.2022

Kiekko-Vantaa kaatoi tiistaina Tikkurilan Areenalla Joensuun Kiekko-Pojat maalein 3–2 jatkoajan jälkeen.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin tasainen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa pelasi kaksi erää varsin tahmeasti ja Joensuun Kiekko-Pojat vei peliä. Mutta Lohi pysyi maalivahti Samuli Tervon johdolla pelissä mukana.

Kiekko-Pojat aloitti maalinteon ajassa 7.55, kun tshekkihyökkääjä Jiri Karafiat laukoi ylivoimalla kiekon ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa tasoitti erän lopussa ajassa 15.15, kun kultakypärä Joni Piipponen teki vahvan esityön ja taiturimainen Kristjan Kombe iski irtopalan toisesta aallosta sisään.

Toisen erän alussa JoKP-puolustaja Mico Luoto taklasi Tomi Purmolaa päähän ja lensi suihkuun. Kiekko-Vantaa ei saanut viiden minuutin ylivoiman aikana oikeastaan mitään aikaiseksi sarjan parasta alivoimaa vastaan.

Toisen erän lopussa Kiekko-Vantaa otti kuskin paikan iskemällä pukukoppimaalilla taukotilanteeksi 2–1. Vain kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa Ernests Osenieks laukoi viivalta ja kippari Joni Piipponen lapioi limpun sisään.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta paras erä ja varsinkin sen viimeiset kymmenen minuuttia. Siinä Lohi hallitsi ja oli lähellä ottaa täyden pistepotin.

Kiekko-Pojat tasoitti ottelun ajassa 43.08, kun jenkkilaituri Aaron Miller pyssytti kiekon tarkasti ylänurkkaan vaarattoman näköisestä suorasta hyökkäyksestä.

Kiekko-Vantaalle tarjottiin voitto-osumaa vain kaksi minuuttia ennen loppua, kun Kiekko-Poikien Miska Hattunen sulki kiekon hanskalla maalivahdin alueella. Hienon ottelun pelannut Joni Piipponen ei kuitenkaan rankkarista tällä kertaa osunut.

Lohella oli hyviä tilanteita viimeisellä kympillä muutenkin, mutta JoKP-maalilla Kasper Lehikoinen piti siinä kohtaa puolestaan joukkuetta pystyssä.

Jatkoajalla Kiekko-Pojilla oli ensin pari hyvää tonttia, jotka Samuli Tervo pysäytti upeasti. Lopulta sankarin viitan harteilleen otti Kiekko-Vantaan laiturilupaus Niclas Tenhovuori, joka haastoi vahvasti, harhautteli paikkaan ja räppäsi kiekon tarkasti riman alle.

– Kaksi pinnaa maistuu tuolla pelillä. Kaksi erää Kiekko-Pojat oli parempi. Meiltä puuttui huolellisuus syötöissä ja rytmi. Viimeisellä kympillä saatiin painetta vastustajan päähän, kun alettiin voittamaan kamppailuja ja pelattiin kiekkoa kohti maalia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa otti tärkeät kaksi pistettä ja nousi paremman pistekeskiarvon turvin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle.

Kiekko-Vantaan kausi ja taistelu pleijaripaikasta jatkuu torstaina kotiottelulla sarjakärki Imatran Ketterää vastaan.

Kiekko-Vantaa–Joensuun Kiekko-Pojat 3–2 JA (1–1, 1–0, 0–1, 1–0)

7.55 0–1 Jiri Karafiat (Aaron Miller, Aatu Luusuaniemi) YV

15.15 1–1 Kristjan Kombe (Joni Piipponen, Aapo Ahola)

39.52 2–1 Joni Piipponen (Ernests Osenieks, Jesse Pietikäinen)

43.08 2–2 Aaron Miller (Santeri Mutikainen, Ville Puhakka)

62.55 3–2 Niclas Tenhovuori (Jesse Pietikäinen, Aapo Ahola)