Tasoitusmaali vietiin kyseenalaisesti lopussa – Kiekko-Vantaalle tappio värikkäiden vaiheiden jälkeen

07.02.2020

Kiekko-Vantaa koki 2–3-tappion perjantai-illan kiihkeässä Mestis-näytelmässä IPK:ta vastaan. Tuomarit veivät päätöserän lopussa lohipaidoilta kyseenalaisesti tasoitusmaalin.

Kiekko-Vantaa ja IPK iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Kamppailusta kehkeytyi kuuma ja jännittävä taistelu sarjapisteistä. Valitettavasti valokeilaan lopussa nousivat tuomarit, jotka hylkäsivät jälkikäteen Julius Valtosen tekemän tasoitusmaalin todella kyseenalaisella tavalla.

Kiekko-Vantaa pelasi nousujohteisen kamppailun ja vei toisen erän lopusta saakka kamppailua mielin määrin, mutta käteen jäi illasta lopulta vain luu.

Avauserässä IPK oli potkun edellä, mutta erätauolle lähdettiin 1–1-tilanteesta. Liigajyrä  ja IPK:n kultakypärä Ilkka Pikkarainen vei vieraat 0–1-johtoon Aleksi Honkasen loistavasta syötöstä. Kiekko-Vantaa tuli erän lopussa tasoihin Konsta Hirvosen taidokkaalla suorituksella maalin kulmalta.

Toisen erän alku oli lohipaidoilta tahmea ja IPK rankaisi paikoista. Mikko Juusola heilutti verkkoa kahdesti: ensin tarkalla kudilla erän alussa ja myöhemmin ylivoimalla puolittaisesta läpiajosta.

Kiekko-Vantaan Oliver Kiljunen sai kyseenalaisesti toisessa erässä suihkutuomion korkeasta mailasta. 1–3-takaiskun jälkeen avauserässä maagisia otteita esittänyt Aleksanteri Heiskanen vaihtui Waltteri Ignatjewiin ja samalla Kiekko-Vantaa löysi pelinsä.

Kiekko-Vantaa hallitsi kolmatta erää ja rakensi hyviä paikkoja lukuisia. Lohipaidat tulivat maalin päähän hyvissä ajoin kääntääkseen kamppailun, kun kultakypärää kantava sentterivirtuoosi Harri Kainulainen (1+1) pyssytti limpun pussiin hienolla kudilla Aleksi Halmeen ja Ville Rautialan (0+2) syötöistä.

Kiekko-Vantaa haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja sen myös sai aikaan, kun Julius Valtonen iski hurjan painostuksen päätteeksi limpun sisään.

Maali kuitenkin hylättiin kyseenalaisesti: Kiekko-Vantaan puolustaja Ville Rautiala menee kiekolle ja alle 170-senttinen Janne Katosalmi tulee tilanteeseen huonossa asenossa. Rautiala ei edes taklaa, vaan pyrkii ainoastaan vauhdilla kiekolle, mutta sitten pelaajat osuvat toisiinsa. Katosalmi jää makaamaan jäähän ja hetken päästä hän juhlii voittoa muun joukkueen kanssa. Tuomarit eivät nosta kättä pystyyn missään vaiheessa. Kiekko-Vantaa tekee tasoitusmaalin, jonka tuomaristo hyväksyy ensin. Sitten torikokouksen jälkeen maali hylätään ja Rautiala lentää suihkuun.

Sääntö menee niin, että päätuomari voi hylätä maalin jos tilannetta edelsi ison rangaistuksen täyttävä teko. Kiekko-Vantaa pelaa pleijaripaikasta ja sitten tuomarit vievät pisteet tällä tavalla.

IPK voitti ottelun 3–2. Kiekko-Vantaalle tappio oli kolmas perättäinen, mutta lohipaidat ovat edelleen pleijaritaistelussa hyvin mukana. Matkaa viivaan on nyt viisi pistettä.

Kiekko-Vantaalle tuomittiin illan aikana 84 jäähyminuuttia.

– Kaksi erää oltiin selkeästi jaloissa ja IPK oli siinä vahvempi. Viiden minuutin alivoiman jälkeen meillä oli hyvä energia pelissä. Olen helvetin ylpeä siitä mitä päätöserässä esitettiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa ensi perjantaina Hokin vieraana.

Kiekko-Vantaa–IPK 3–2 (1–1, 0–2, 1–0)

11.12 0–1 Ilkka Pikkarainen (Aleksi Honkanen, Aleksi Hämäläinen)

18.02 1–1 Konsta Hirvonen (Harri Kainulainen, Ville Rautiala) YV

20.19 1–2 Mikko Juusola (Saku Vesterinen, Jere-Matias Alanen)

26.45 1–3 Mikko Juusola (Jere-Matias Alanen, Henry Mäntylä) YV

47.48 2–3 Harri Kainulainen (Ville Rautiala, Aleksi Halme)

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 8+6+0=14 (vaihto 26.45 1–3)