Kiekko-Vantaa | Mestis

Tasainen pudotuspeliavaus kääntyi Hokille

28.03.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki maanantaina pudotuspeliavauksessa 0–3-tappion Kajaanin Hokin vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Hokki iskivät yhteen maanantaina Kajaanissa villi kortti -kierroksen avausottelussa.

Maanantaina nähtiin tasainen, vauhdikas ja fyysinen kamppailu. Kiekko-Vantaalla oli paikat voittaa, mutta se jätti ne käyttämättä.

Avauserä oli tasainen. Kiekko-Vantaa ei omaa ylivoimaansa ja paikkoja pystynyt hyödyntämään. Parhaat tontit olivat Atte Mäkisellä ja Jaakko Kuusistolla.

Kiekko-Vantaan voimalaituri Tommi Laakso lensi suihkuun avauserässä törmättyään tuomariin vahingossa pelitilanteessa. Erittäin kyseenalainen tuomio ja muutenkin linja heilahteli tänään oikeen huolella.

Hokki puolestaan rokotti ylivoimalla välittömästi, kun ajassa 14.40 Oskari Siiki pyssytti kiekon yläkulmaan. Lohen täytyy olla tylympi purkukiekkojen kanssa.

Toisen erän alkua Kiekko-Vantaa vei, mutta tulosta ja palkintoa kovalle taistelulle ei tullut. Keskiviikkona pitää päästä ytimeen paremmin.

Lähimpänä maalia lohipaidoilta oli taiturimainen Kristjan Kombe, joka oli onnistua ilmaveivissä.

Hokki siirtyi toisen erän lopussa ajassa 36.53, kun puolustaja Anton Troshin laukoi limpun ranteella sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa haki vimmatusti maaleja, mutta Hokin maalilla Patrik Koivisto piti kotijoukkuetta pystyssä.

Lohi ei erän alussa onnistunut ylivoimalla ja jätti muutenkin paikkansa käyttämättä kun se pelasi ilman maalivahtia. Lopulta vantaalaisten pyristelyn katkaisi Christoffer Seppelin, joka laukoi laatan tyhjään rysään.

Hokki otti näin ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan. Kiekko-Vantaalla on siis keskiviikkona Tikkurilan Areenalla pakkovoiton paikka.

– Vastustaja teki kolme ja me ei yhtään. Meillä olli vaikeuksia päästä sinne ihan ytimeen. Tämä oli hyvä ja laadukas peli ja oli tunnetta mukana. Ylivoima pitää saada kuntoon taas, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Hokki–Kiekko-Vantaa 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

14.40 1–0 Oskari Siiki (Risto Mattila, Joonas Savolainen) YV

36.53 2–0 Anton Troshin (Tuomas Komulainen)

57.16 3–0 Christoffer Seppelin TM

Torjunnat:

Patrik Koivisto, Hokki 7+11+5=23

Samuli Tervo, K-Vantaa 5+12+4=21

Mestis