Tasainen perjantai-illan taistelu kääntyi Kiekko-Pojille

29.10.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa jäi ilman pisteitä kotikaukalossa.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla, jossa nähtiin tasainen vääntö tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa koki jälleen karvaan tappion, vaikka se pelasi pelin sisällä todella hyviä jaksoja. Tehokkaammalla ylivoimalla ja viimeistelyllä tulos olisi ollut tänään toinen.

– Parempi peli meiltä kuin eilen. Tultiin peliin hyvin ja pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Toinen oli huonompi meiltä, mutta kolmas erä oli taas hyvää tekemistä. Maalinteko on meille todella vaikeaa edelleen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen tiivisti illan annin.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän avauserän ja siirtyi kamppailussa 1–0-johtoon uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa pelanneen puolustaja Aapo Aholan tarkalla laukauksella.

Toinen erä oli kaksijakoinen. Kiekko-Pojat vei toista erää ja käänsi pelin Teemu Siirosen sekä Santeri Koposen tekemillä maaleilla, mutta toisaalta Kiekko-Vantaalla oli omat tilaisuutensa muun muassa ylivoimien kautta.

Kolmannen erän alkuun Kiekko-Vantaa tuli hyvin ja teki hienon tasoitusmaalin ylivoimalla, kun Jesse Pietikäinen ja Miro-Pekka Saarelainen tarjoilivat upeasti ja kultakypärää kantava kapteeni Joni Piipponen puttasi takatolpalta sisään.

Pari minuuttia myöhemmin Kiekko-Pojat meni kuitenkin takaisin kuskin paikalle, kun Aatu Luusuaniemi käveli hyökkäysalueelle ja raapaisi ranteella limpun sisään liian halvalla.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti lopussa tasoitusta ja paikkojakin oli runsaasti, mutta edes rouva fortuna ei ollut isäntien puolella.

Aatu Luusuaniemi iski loppulukemat 2–4 lopulta tyhjään rysään ja katkaisi vantaalaisten pyristelyn.

Kiekko-Vantaa on kerännyt toiseksi vähiten pisteitä sarjassa ja on huonoimmalla pistekeskiarvolla Mestiksessä viimeisenä.

– Kaikki lähtee työnteosta. Tehdään hommia yhdessä ja uskotaan tähän juttuun. Puolustetaan paremmin ja hyökätään paremmin – sitä kohti menemme, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu viikon päästä lauantaina 6. marraskuuta kotiottelulla Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Joensuun Kiekko-Pojat 2–4 (1–0, 0–2, 1–2)

8.01 1–0 Aapo Ahola (Joonas Rinnetmäki, Jesse Pietikäinen)

23.15 1–1 Teemu Siironen (Jussi Tammela, Aatu Luusuaniemi)

28.21 1–2 Santeri Koponen (Miika Heiskari)

42.51 2–2 Joni Piipponen (Miro-Pekka Saarelainen, Jesse Pietikäinen) YV

44.09 2–3 Aatu Luusuaniemi (Joel Kerkkänen, Miika Heiskari)

58.14 2–4 Aatu Luusuaniemi (Teemu Siironen, Nicolas Werbik) TM