Kiekko-Vantaa | Mestis

Tärkeät pisteet jaossa – tällä miehistöllä Jokipoikien kimppuun

01.02.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään Jokipoikien vieraaksi Joensuuhun. Kiekko tippuu jäähän Mehtimäen PKS Areenalla klo 18.30.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidoilla on jäljellä runkosarjaa 12 ottelun verran ja jokainen piste on nyt äärimmäisen tärkeä.

Kiekko-Vantaa aloitti kolmen ottelun viikkonsa kaatamalla keskiviikkona Trio Areenalla Peliitat Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen johdolla maalein 5–1. Lohipaitojen penkin takana valmentajadebyyttinsä teki Reijo Ruotsalainen.

Kotiedusta pudotuspeleihin tappeleva Toni Leinosen edustama Jokipojat on sarjassa neljäntenä. Ärjypaidat ovat harjoitelleet ja ladanneet akkuja alkuviikon. Myös Jokipojilla on voitto alla, kun se kukisti viime lauantaina kotikaukalossa TUTO:n 2–1-lukemin.

Perinteikkäät Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat harjasi Tikkurilassa 3–2-voiton jatkoajan jälkeen Miro-Pekka Saarelaisen tehtailtua hattutemppu. Joensuussa lohipaidat joutuivat taipumaan hyvän peliesityksen jälkeen 3–4.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee yksi muutos. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa Carolina Hurricanesin varaama 19-vuotias veskarilupaus Eetu Mäkiniemi.

Vieraskiertueelle mukaan lähti Kiekko-Vantaan A-nuorten paras pistemies Niko Lottanen, mutta taitava hyökkääjä on tänään huilivuorossa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Ilari Metsola, Eetu Torpström ja Riku Tiainen.

Jokereiden A-nuorten vahvuudessa ovat Roope Hirvonen, Ville-Valtteri Mustonen ja Aleksi Halme. Hyökkääjä Joona Puhakka on armeijassa, puolustaja Mikko Kumin lainalla Huntersissa ja maalivahti Juho Ratilainen Jokereiden KHL-joukkueen mukana Venäjällä.

Mestis-klassikko Jokipojat–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 PKS Areenalla. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–29 Joona Harjama

43 Jussi Pelto-Arvo–13 Erik Embrich–67 Joel Sund

26 Jesse Niemi–3 Pekka Niemimaa–46 Henri Tamminen

86 Roope Niskanen–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

53 Nico Nurmikanta–22 Tyko Karjalainen

63 Roope Reini–55 Alex Lindroos

72 Jere Kiviniemi–58 Emil Leppänen

2 Joel Pyykkönen

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

 

Mestis