Kiekko-Vantaa | Mestis

Tärkeät pisteet jaossa Heinolassa – Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen

28.02.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa runkosarjan toiseksi viimeiseen vierasotteluun Heinolaan, jossa vastaan asettuu kovakuntoinen Peliitat.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspeliviivaan kaksi pistettä, mutta kahdeksantena majaileva KeuPa on pelannut kaksi ottelua vähemmän. RoKi on seitsemäntenä kuuden pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena.

Valmentajavaihdoksen jälkeen Reijo Ruotsalaisen alaisuudessa Kiekko-Vantaa on pelannut kahdeksan ottelua, joista se on voittanut neljä.

Kiekko-Vantaalla on jäljellä runkosarjaa viisi ottelua. Se tarvitsee nyt voittoja kipeästi, jos se mielii pelata tänä keväänä pudotuspeleissä.

Lohipaidat kokivat keskiviikkona 1–3-tappion Trio Areenalla sarjajumbo Kooveelle. Tehottomuudesta kärsineiden vantaalaisten ainokaisen iski puolustaja Jere Kiviniemi.

– Ensimmäisen erän jälkeen kärsivällinen pelaaminen loppui ja sitten se oli sellaista säkällä pelaamista. Maltti ja kärsivällisyys omaan tekemiseen täytyy säilyä koko ottelun ajan, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaa lähtee perjantaina Heinolaan kääntämään kurssia ja katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan.

– Vaikka meitä on nyt koeteltu tässä, niin fiilis ja tekeminen täytyy pysyä rentona ja raikkaana. Yhtä Big Maciä, jolla kurssi kääntyy ei ole olemassa, Virta sanoo.

Vantaalaisten kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen. Kiekko-Vantaan seurahistorian yhden kauden maali- ja piste-ennätykset uusiksi laittanut laitahyökkääjä on nakuttanut 45 ottelussa tehot 36+29=65.

Peliitat on sarjassa kymmenentenä ja eroa lohipaitoihin on nyt viisi pistettä. Heinolalaisilla on matkaa pudotuspelipaikkaanseitsemän pistettä. Takana IPK hengittää niskaan pisteen päässä, joten Peliitat kamppailee vielä niin karsintojen välttämisestä kuin pudotuspelipaikasta.

Peliitat vaihtoi helmikuun maajoukkuetauolla valmentajaa. Entinen liigasentteri Jani Keinänen sai lähteä ja tilalle tuli Pelicansin A-nuoret kovaan iskuun syyskaudella luotsannut Vesa Petäjä. Nuorekas ja luisteluvoimainen Peliitat on saanut valmentajavaihdoksesta oikeanlaisen piristysruiskeen ja voittanut uuden luotsinsa alaisuudessa viidestä ottelusta neljä.

– Peliitat on pelannut viime aikoina todella hyvin. He ovat saaneet hyvän buustin päälle ja ovat meidän yksi päävastustajista tällä hetkellä ja hengittää takana niskaan. Todella tärkeä ottelu on edessä, Virta tietää.

Peliittojen kultakypärää kantaa ensimmäistä kauttaan seurassa pelaava Pasi Kouvalainen, joka on saalistanut 44 ottelussa tehot 13+12=25.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet näistä kaksi edellistä.

Reijo Ruotsalaisen debyyttiottelussa tammikuun lopussa Trio Areenalla Kiekko-Vantaa nuiji Peliitat jäänrakoon Mestiksen pistepörssin kolmosen Joona Monton (1+1), maalitykki Miro-Pekka Saarelaisen (2+1), kapteeni Pekka Niemimaan (1+0) ja Jesse Niemen maaleilla (1+0).

Peliitat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Heinolan Versowood Areenalla.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset tällä kaudella:

10.10.2018 Kiekko-Vantaa–Peliitat 1–3

28.11.2018 Peliitat–Kiekko-Vantaa 1–2

30.1.2019 Kiekko-Vantaa–Peliitat 5–1

Seuraa heitä:

#91 Aleksi Halme, Kiekko-Vantaa

Taiturimainen laitahyökkääjä pelasi pirteästi keskiviikkona ja oli lohipaitojen valopilkuista. Liukasliikkeinen laituri, jolla on hyvä pelisilmä ja pehmeät kädet.

#22 Sakke Hämäläinen, Peliitat

Hyvin liikkuva ja taitava sentteri on pelannut tehokasta kautta. Teki hurjaa jälkeä Pelicansin A-nuorissa ja ollut hyvä myös Mestiksen puolella kotikaupunkinsa joukkueessa. Peliittojen uuden päävalmentaja Vesa Petäjän luottomies.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä. Saarelainen on neljän maalin päässä sarjan maaliennätyksestä ja kuuden pisteen päässä Mestiksen piste-ennätyksestä.

– Kiekko-Vantaan seurahistoriassa on ensimmäinen kerta kuin kolme pelaajaa on samalla kaudella ylittänyt vähintään 40 pisteen rajapyykin.

– Kiekko-Vantaan tulokasvahti Waltteri Ignatjew on pelannut tällä kaudella eniten nollapelejä Mestiksessä (4 kappaletta)

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 36+29=65

2) Joona Monto 12+40=52

3) Joel Sund 17+30=47

4) Erik Embrich 12+11=23

5) Joona Harjama 5+16=21

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Pasi Kouvalainen 13+12=25

2) Mikko Laine 9+12=21

3) Niklas Salo 12+6=18

4) Roope Mäkitalo 6+12=18

5) Atte Antinaho 8+9=17

Mestis