Tappio jännittävien vaiheiden jälkeen Joensuussa – torstaina pakkovoiton paikka Vantaalla

06.04.2021

Kiekko-Vantaa koki tiistaina jännittävien vaiheiden jälkeen vieraskaukalossa 3–6-tappion ensimmäisessä puolivälieräottelussa Joensuun Kiekko-Pojille.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskivät yhteen tiistaina Joensuun PKS Areenalla ensimmäisessä puolivälieräottelussa, josta kehkeytyi kuuma ja tasainen kamppailu.

Kiekko-Vantaa meni avauserässä 1–0-johtoon Konsta Hirvosen osumalla. Vahvasti alloittanut Joensuun Kiekko-Pojat tasoitti kuitenkin pari minuuttia myöhemmin Jussi Tammelan ylivoimaosumalla.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän toisen erän, mutta tehottomuus vaivasi. Lohipaidat meni 2–1-johtoon Juuso Perttilän taidokkaalla ohjauksella.

JoKP iski paikoistaan tehokkaammin ja siirtyi 2–3-johtoon Lauri Heinon ja kultakypärä Samuel Salosen maaleilla.

Kiekko-Vantaa laittoi kolmannessa erässä kaiken likoon, mutta palkintoa se ei saanut. Konsta Hirvonen tasoitti alivoimalla illan toisellaan Rasmus Lahnaviikin näyttävästä esityöstä.

JoKP rankaisi kuitenkin ylivoimallaan heti perään Teemu Siirosen osumalla. Rasmus Smedberg iski kolme minuuttia ennen loppua 5–3-osuman. Loppulukemat 6–3 löi tyhjiin Jussi Tammela.

– Ensimmäiseen erään ei oltu alussa ihan hereillä ja kaveri tuli kovaa. Paransimme kuitenkin erän edetessä ja toisessa erässä olimme kuskin paikalla, mutta ei tehty paikoista. Tämä oli kovatempoinen ja laadukas kiekkopeli. Vaatimustaso pelissä oli korkealla. Ei meiltä paras peli ja pystymme parantamaan. Torstaina laitetaan kaikki likoon Vantaalla ja lähdetään tasoittamaan sarja, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Ottelusarja jatkuu torstaina Vantaalla. Silloin Kiekko-Vantaalla on pakkovoiton paikka.

JoKP–Kiekko-Vantaa 6–3 (1–1, 2–1, 3–1)

5.14 0–1 Konsta Hirvonen (Rasmus Lahnaviik, Aleksi Halme)

7.00 1–1 Jussi Tammela (Matias Mustonen, Olli Korhonen) YV

21.17 1–2 Juuso Perttilä (Jarkko Pynnönen, Roope Niskanen)

24.10 2–2 Lauri Heino (Teemu Siironen, Wiljami Kupiainen)

38.02 3–2 Samuel Salonen (Santeri Koponen, Oula Uski) AV

48.52 3–3 Konsta Hirvonen (Rasmus Lahnaviik, Miika Heiskari) AV

49.23 4–3 Teemu Siironen (Valtteri Lipiäinen, Oula Uski) YV