Kiekko-Vantaa | Mestis

Tammiselle 100. Mestiksen runkosarjaottelu – katso kokoonpano

27.02.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa tänään Trio Areenalla Kooveen. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilassa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa taistelee tiukasti viimeisistä pudotuspelipaikoista. Runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua ja se tarvitsee kipeästi voittoja.

Koovee on sarjassa viimeisenä ja se joutunee karsintoihin, sillä eroa suoraan säilymiseen oikeuttavaan kymmenenteen sijaan on jo 12 pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Kiekko-Vantaa on voittanut näistä kolme. Mitään ei tälläkään kertaa saa ilmaiseksi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutoksia ja ketjut menevät suurimmalta osin uuteen uskoon. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa 19-vuotias Carolina Hurricanesin varaama veskarilupaus Eetu Mäkiniemi.

Kiekko-Vantaan pelaavaan miehistöön nousevat Jokereiden A-nuorissa kovaa jälkeä tehnyt laitahyökkääjä Aleksi Halme ja puolustaja Mikko Kumin.

Mestiksen pistepörssin nelonen Joel Sund on sivussa kymppitilin täyttymisen vuoksi. Puolustaja Tyko Karjalainen on sen sijaan uusin nimi loukkaantuneiden listalle, jonka täydentävät pitkäaikaispotilaat Eetu Torpström ja Riku Tiainen.

Hyökkääjä Joona Puhakka on armeijassa. Jokereiden KHL-miehistön vahvuudessa on puolustaja Nico Nurmikanta.

Jokereiden A-nuorten mukana ovat maalivahti Juho Ratilainen ja hyökkääjät Ville-Valtteri Mustonen sekä Roope Hirvonen. Heistä Ratilainen ja Mustonen saavat loppukaudella pelata myös lohinutussa.

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Henri Tamminen pelaa tänään uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Napakan laukauksen omaava voimalaituri on pelannut tuhansien tarinoiden kiekkosarjassa 99 ottelua tehoilla 20+16=36 KooKoon, LeKin, Kiekko-Vantaan ja KeuPa HT:n pelipaidassa.

Kiekko-Vantaa–Koovee tänään klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Kiekko-Vantaa tänään:

29 Joona Harjama–13 Erik Embrich–25 Antton Mönkäre

91 Aleksi Halme–81 Joona Monto–8 Miro-Pekka Saarelainen

46 Henri Tamminen–3 Pekka Niemimaa–86 Roope Niskanen

43 Jussi Pelto-Arvo–27 Alex Levänen–26 Jesse Niemi

 

28 Ilari Metsola–2 Joel Pyykkönen

63 Roope Reini–55 Alex Lindroos

72 Jere Kiviniemi–58 Emil Leppänen

40 Mikko Kumin

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

 

Mestis