Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu suorasta puolivälieräpaikasta jatkuu Espoossa

13.03.2021

Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina sarjakärki Kiekko-Espoon vieraaksi. Kiekko tippuu jäähän Metro Areenalla klo 17.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen tänään pääkaupunkiseudun kuumassa paikalliskamppailussa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena ja kiinni suorassa puolivälieräpaikassa. Lohipaidat ovat voittaneet tauon jälkeen yhdeksästä ottelusta seitsemän. Kiekko-Vantaa on paikan pudotuspeleissä jo varmistanut.

Kiekko-Vantaan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina Forssan Palloseuran vieraana. Lohipaidat hallitsi kamppailua mielin määrin ja oli kaukalossa parempi joukkue, mutta ryöstöretki tyssäsi unelmapelin torjuneeseen FPS-vahti Petrus Lintoseen. Kiekko-Vantaan maalista 1–3-tappiossa vastasi Oliver Kiljunen.

– Sama intensiteetti kuin perjantaina kahdessa viimeisessä erässä, maalintekoon tehokkuutta ja ylivoima kuntoon, niin tuloskin on hyvä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Mestikseen tälle kaudelle nostettu Kiekko-Espoo on sarjan kärjessä ja kamppailee runkosarjan voitosta. Nimekäs ryhmä on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Janne Tuunasen luotsaama Kiekko-Espoo on tauon jälkeen voittanut yhdeksästä ottelusta viisi. Otteet ovat ailahdelleet melkoisesti.

Kiekko-Espoo kaatoi eilen kotikaukalossa Peliitat maalein 5–3 Joni Jurmon, Julius Rantaeskolan, Leevi Lembergin ja kahdesti osuneen Jesse Pesosen maaleilla.

Kiekko-Espoo vahvisti tällä viikolla joukkuettaan tähtisentteri Teemu Ramstedtilla. Tikkurilan Jää-Veikkojen kasvatti saalisti kauden ensimmäisessä ottelussa perjantaina yhden syöttöpisteen. Ramstedt tunnetaan erinomaisena ylivoimapelaajana.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Kiekko-Espoo on voittanut aina kotonaan ja Kiekko-Vantaa harjannut kaikki pelit Trio Areenalla. Tauon jälkeen joukkueet ovat kohdanneet kerran: 13. helmikuuta Kiekko-Vantaa kaatoi Kiekko-Espoon 4–3 jatkoajalla hyytävässä jännitysnäytelmässä Julius Valtosen johdolla.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa tänään klo 17 Espoon Metro Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Matsia voit seurata Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#13 Eetu Peltola, Kiekko-Vantaa

Huikeaa tulokaskautta pelaava Eetu Peltola on lyönyt itsensä läpi sarjan eliittiin. Liikkuu hyvin, pelaa laadukkaasti kiekolla ja laukaus on painava.

#5 Aleksi Järvinen, Kiekko-Espoo

Kiekko-Vantaastakin tuttu laituri. Taitava pelaaja, jonka vahvuudet ovat hyökkäyspäässä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 9+22=31

2) Julius Valtonen 10+19=29

3) Oliver Kiljunen 16+12=28

4) Juuso Perttilä 6+17=23

5) Eetu Peltola 5+8=13

Kiekko-Espoon sisäinen pistepörssi:

1) Kurtis McLean 8+15=23

2) Tommi Takaveräjä 11+10=21

3) Anton Ollikainen 8+8=16

4) Aleksi Järvinen 3+13=16

5) Petteri Villanen 8+7=15

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä. Juonikas pelintekijä on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Myös Mestiksen maalipörssin kakkonen Oliver Kiljunen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen taistelee Oliver Kiljusen, Eetu Pelltolan ja Erkka Seppälän kanssa loppukaudesta plusmiinustilaston voitosta. Valtosen lukema on tällä hetkellä Mestiksen toiseksi paras +17.

Mestis