Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu pudotuspelipaikasta kiihtyy – kuuden pisteen kamppailu edessä Tikkurilan lauantai-illan huumassa

15.02.2019

Pudotuspelipaikasta taistelevat Kiekko-Vantaa ja Rovaniemen Kiekko iskevät yhteen lauantaina Trio Areenalla niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa.

Lauantaina Trio Areenalla pelataan äärimmäisen tärkeistä sarjapisteistä. Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan neljättä perättäistä kotivoittoa.

– Iso ja tärkeä peli kuten ihan jokainen tietää. Hyvillä mielin lähdetään hakemaan voittoa. Alku on tärkeä ja jänteen täytyy kestää koko 60 minuuttia, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Kahdeksantena sarjassa majaileva Kiekko-Vantaa on kerännyt 41 ottelusta yhteensä 55 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet valmentajavaihdon jälkeen Reijo Ruotsalaisen alaisuudessa neljästä ottelusta kolme.

Toissa kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona kotikaukalossa jatkoajan jälkeen sarjajumbo Kooveen maalein 2–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Mestiksen pistepörssin nelonen Joel Sund ja voittomaalin viimeistellyt Nico Nurmikanta.

– Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan ihan hyvä ja toisen erän alku oli vielä ihan jees, mutta sitten se loppui jostain syystä, rupesimme näpräilemään kiekon kanssa ja sitten meiltä loppui itseluottamuskin. Kolmas erä oli meiltä aika huono, Virta niputti.

– Kiekollinen peli on asia jonka täytyy parantua. Meidän täytyy uskaltaa pelata ja syöttöjen laatu pitää olla kohdillaan. Tietenkin myös taistelutahto, työmäärä ja luistelu ovat asioita, joiden kautta se voitto sieltä tulee, Virta tuumasi.

Seurahistorian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa tavoitteleva RoKi on sarjassa ennen perjantaista TUTO-ottelua yhdeksäntenä. Santeri Immosen luotsaama joukkue on raapinut 39 ottelusta 55 pistettä.

RoKi saapuu vieraskiertueelleen kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Keskiviikkona ykkösvahtinsa Rasmus Reijolan HPK:sta takaisin saanut napapiirin kiekkoylpeys kärsi 4–3-rankkaritappion kotikaukalossa hallitsevalle mestarille KeuPa HT:lle.

RoKi menetti siirtorajan kynnyksellä Kärppiin palanneet puolustaja Joona Huttulan ja hyökkäyksen ykköstähtensä Julius Hermosen. Toiseen suuntaan saapui tehokkaasti Nuorten SM-liigassa pelannut tshekkihyökkääjä Zdenek Sedlak ja pakkilupaus Aleksi Matinmikko. RoKi julkisti torstaina hankkineensa kanadalaishyökkääjä Kyle Justin, joka liittyy joukkueen vahvuuteen perjantai-iltana Vantaalla.

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Rovaniemeläiset kairasivat voitot kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta, mutta edellisessä lohipaidat harjasivat täyden pistepotin Ilari Metsolan (1+2), Mestiksen pisteykkösen Miro-Pekka Saarelaisen (1+1) ja sarjan pistepörssissä kolmantena olevan pelintekijävirtuoosin Joona Monton johdolla (1+1).

– RoKi on luisteluvoimainen ja vauhdikas joukkue. Siellä on hyvä maalivahti, yksilötaitoa ja hyökkäysvoimaa löytyy. Meidän täytyy olla heti alusta saakka valmiina kamppailemaan pisteistä, Virta sanoo.

Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet nyt 19 kertaa. Voitot ovat näistä Kiekko-Vantaalle 11–8.

Kiekko-Vantaa–RoKi lauantaina klo 17 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Kohtaamiset tällä kaudella:

3.11.2018 Kiekko-Vantaa–RoKi 0–3

7.12.2018 RoKi–Kiekko-Vantaa 4–2

8.12.2018 RoKi–Kiekko-Vantaa 4–5

Seuraa heitä:

#8 Miro-Pekka Saarelainen

Mestiksen paras hyökkääjä on ollut hurjassa iskussa läpi kauden. Johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä. Todella taitava, nopea ja dynaaminen pelaaja. Viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa iltaan.

#9 Olli-Aleksi Pietilä, RoKi

Ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen Trio Areenalla marraskuussa kahdella maalillaan. Vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella. Liikkuu hyvin ja kuti lähtee terävästi.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kapteeni Pekka Niemimaa on kahden syöttöpisteen päässä 100 syöttöpisteen rajapyykistä Mestiksessä.

– Juonikas pelintekijä ja Mestiksen pistepörssin kolmonen Joona Monto on enää yhden syöttöpisteen päässä Jarkko Oikarisen (37 syöttöä) nimissä olevasta Kiekko-Vantaan seurahistorian yhden kauden syöttöennätyksestä.

– Pisteputket: Miro-Pekka Saarelainen (5 ottelua), Nico Nurmikanta (3 ottelua), Erik Embrich (3 ottelua).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 33+27=60

2) Joona Monto 12+36=48

3) Joel Sund 15+30=45

4) Erik Embrich 11+10=21

5) Pekka Niemimaa 11+8=19

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Julius Hermonen 17+12=29

2) Gabin Ville 9+15=24

3) Henri Joki-Erkkilä 7+14=21

4) Aleksi Poikola 3+18=21

5) Olli-Matti Järvelä 11+9=20

Mestis