Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu kotikaukalossa torstaina – Kiekko-Vantaa nälkäisenä sarjakärjen kimppuun

16.03.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina Tikkurilan Areenalla hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän.

Kiekko-Vantaa ja Imatran Ketterä iskevät yhteen torstaina Tikkurilan Areenalla. Taistelu pudotuspelipaikasta kiihtyy ja jokainen piste on nyt äärimmäisen tärkeä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 10 ja saalistanut 47 ottelusta kasaan 60 pistettä. Lohi on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja kerännyt neljästä edellisestä ottelusta putkeen pisteitä.

Kiekko-Vantaa kaatoi tiistaina kotikaukalossa Joensuun Kiekko-Pojat jatkoajan jälkeen maalein 3–2. Lohipaitojen maaleista vastasivat Kristjan Kombe, kultakypärä Joni Piipponen ja voitto-osuman iskenyt Niclas Tenhovuori.

Kaksi erää Kiekko-Vantaa ei ollut omalla tasollaan, mutta viimeinen 10-minuuttinen oli jo sitten hyvää tekemistä. Nyt Lohi tarvitsee torstaina ehjän 60-minuuttisen. Puolustuspelaaminen, yhdessä joukkueena pelaaminen ja tehokkuus maalipaikoissa on ne tärkeimmät teesit.

Kiekko-Vantaalla on jäljellä viisi ottelua runkosarjaa ja voittoja on raavittava keinolla millä hyvänsä.

Imatran Ketterä on sarjan piikkipaikalla ja saalistanut 49 ottelusta kasaan 99 pistettä. Suomen Cupin sysksyllä voittanut Ketterä taistelee runkosarjan voitosta Kiekko-Espoon ja Joensuun Kiekko-Poikien kanssa.

Ketterä on myös kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja pisteitä se on saalistanut kahdeksasta perättäisestä ottelusta.

Tiistaina Ketterä päihitti vieraskaukalossa FPS:n 1–0 jatkoajan jälkeen.

Ketterällä on äärimmäisen laadukas joukkue tähän sarjaan ja on kiistatta jälleen suurin mestarisuosikki.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa toisensa. Ketterä on voittanut nämä kaikki, joten nyt on aika napata hallitsevan mestarin päänahka.

– Tiistaina pelasimme kolmannessa erässä hyvin, mutta kaksi erää oli vaikeampaa. Kaikki lähtee siitä, että valmistautuminen peliin onnistuu ja oikeanlainen raikkaus sekä rentous kuitenkin säilyy. Ketterä on kovin mahdollinen vastustaja ja meillä on ollut vaikeaa heitä vastaan, joten nyt täytyy kääntää se ja saada kaikki irti joukkueesta, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.  

Kiekko-Vantaa–Ketterä torstaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput kahden kuuman joukkueen kohtaamiseen TÄÄLTÄ.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 22+14=36

2) Kristjan Kombe 8+21=29

3) Roope Elimäki 10+16=26

4) Niko Mikkola 7+19=26

5) Aapo Ahola 8+17=25

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Henry Karjalainen 14+42=56

2) Elmeri Kaksonen 24+26=50

3) Olli Korhonen 17+20=37

4) Jere Vertanen 6+27=33

5) Yegor Chizhikov 13+19=32

Mestis