Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu – Kiekko-Vantaa matkustaa ryöstöretkelle Savonlinnaan

19.02.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi ottelua toissa kevään finaalivastustaja SaPKoa vastaan. Keskiviikkona pelataan Savonlinnassa ja lauantaina Tikkurilassa.

Keskiviikkona Savonlinnassa pelataan isoista pisteistä ja molemmilla joukkueilla riittää panosta. Kiekko-Vantaa tappelee tiukasti pudotuspelipaikasta ja SaPKo hamuaa vielä kotietua.

– Meidän pitää jatkaa samalla reseptillä. Kiekollinen peli paremmaksi ja puolustetaan hyvin. Kun pelaamme kiekolla hyvin, niin pärjäämme kyllä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä. Takana RoKi on vantaalaisten kanssa samoissa pisteissä yhden ottelun vähemmän pelanneena huonommalla maalierolla ja yhdeksäntenä majaileva puolustava mestari KeuPa HT kahden pisteen päässä kolme ottelua vähemmän pelanneena. Edessä puolestaan kuudentena oleva TUTO on enää neljän pisteen päässä lohipaidoista.

Taitava, taisteleva, periksiantamaton ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa on valmentajavaihdon jälkeen voittanut viidestä ottelusta neljä. Varsinkin puolustuspelaaminen on tiivistynyt.

Kiekko-Vantaa kaatoi edellisessä ottelussaan lauantaina niin sanotussa kuuden pisteen kamppailussa kotikaukalossa RoKin maalein 4–0.

Tolppien välissä Waltteri Ignatjew pelasi kauden neljännen nollapelinsä. Maalinteossa onnistuivat kahdesti osunut Miro-Pekka Saarelainen, ilmiömäisen osuman läpiajosta viimeistellyt Emil Leppänen ja Joel Sund.

Juonikas pelintekijä Joona Monto rikkoi kahdella syöttöpisteellään Jarkko Oikarisen nimissä olleen seuran yhden kauden syöttöennätyksen (37 syöttöä).

SaPKo on sarjassa viidentenä. Pässipaidoilla on matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan kolme pistettä ja Jokipojat on pelannut kolme ottelua enemmän. Viime kevään pronssijoukkue palasi maajoukkuetauolta pelaamalla kolmen ottelun viikon, joka tuotti yhden voiton. Pasi Räsäsen luotsaama joukkue taipui kahdesti Peliitoille, mutta kaatoi lauantaina vieraskaukalossa Jokipojat maalein 4–1.

SaPKolla on ollut läpi kauden vaikeaa vieraissa, mutta kotona se on ollut yksi sarjan kovimmista nipuista. Toissa kevään mestarilla on tälläkin kaudella hyökkäysvoimainen nippu kasassa, josta löytyy laajalta rintamalta ratkaisuvoimaa. Kärkipelaajia ovat muun muassa kultakypärä Matias Lainio, kapteeni Juuso Forsström, Jaakko Lantta, Tatu Vihavainen, Jimi Kuronen, paluumuuttaja Niklas Salo ja hienoa tulokaskautta pelaava Atte Karppinen.

SaPKon ylivoima on ollut myös yksi sarjan kovimmista, joten lohipaitojen ei auta istua boksissa.

– SaPKo on hyvä ja laadukas joukkue vuodesta toiseen. Heillä on vauhdikas ryhmä ja taitavia yksilöitä, Virta valottaa.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lokakuussa SaPKo vei jännitysnäytelmän Tikkurilassa voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–5. Joulukuussa juuri ennen vuoden vaihetta pässipaidat kukistivat Talvisalossa Kiekko-Vantaan lukemin 6–3.

– Alku on tärkeä ja kaikki lähtee hyvästä valmistautumisesta. Viimeksi Talvisalossa 2.20 oli pelattu ja vastustaja johti 2–0, mutta päästiin peliin mukaan. On turha antaa kuitenkin vastustajalle yhtään eteen, Virta sanoo.

SaPKo–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Talvisalon jäähallissa klo 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihteen kautta. Ottelu näkyy myös Kiekko-Vantaan faniryhmä Ruutanoiden epävirallisessa kisakatsomossa Ravintola Old Storyssa.

Edelliset kohtaamiset:

26.10.2018 Kiekko-Vantaa–SaPKo 4–5 VL

29.12.2018 SaPKo–Kiekko-Vantaa 6–3

Seuraa heitä:

#28 Ilari Metsola, K-Vantaa

Teki lauantaina paluun kuukauden tauon jälkeen kaukaloon. Hienoa kautta pelaava soturipuolustaja on tärkeä palanen lohipaitojen puolustusta. Laittaa illasta toiseen kroppaa likoon. Pelaa varmasti kiekolla ja omassa päässä kovuutta nähdään. Ilkeä vastustaja.

#11 Matias Lainio, SaPKo

Ei ole ensimmäinen kerta kun tämä rightin näppärä ja vikkelä laituri nostetaan esiin. Hyvä maalintekijä ja omaa erittäin hyvät hyökkäyspään vaistot. Lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa maaliputkessa ja on noussut Mestiksen pistepörssissä sijalle kymmenen.

Tiesitkö?

– Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Erik Embrich on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Pekka Niemimaa on enää kahden syöttöpisteen päässä 100 syöttöpisteen rajapyykistä Mestiksessä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 35+27=62

2) Joona Monto 12+38=50

3) Joel Sund 16+30=46

4) Erik Embrich 11+11=22

5) Joona Harjama 4+16=20

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 13+22=35

2) Juuso Forsström 9+24=33

3) Jaakko Lantta 11+20=31

4) Atte Karppinen 10+21=31

5) Teemu Lämsä 12+14=26

Mestis