Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu pudotuspelipaikasta huipentuu Kupittaalla – ”Lyömme kaiken likoon”

14.03.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina runkosarjan päätöskierroksen otteluun Kupittaalle, jossa vastaan Mestis-klassikossa asettuu TUTO Hockey.

Kiekko-Vantaa on Mestiksessä yhdeksäntenä ja taistelee runkosarjan päätöskierroksella vielä yhdessä RoKin sekä IPK:n kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Lohipaitojen täytyy voittaa perjantaina runkosarjan päätösottelussaan TUTO varsinaisella peliajalla, mutta RoKin on puolestaan jäätävä kokonaan ilman pisteitä sarjakärki Kokkolan Hermeksen vieraana. Tasapisteissä maaliero ratkaisee ja Kiekko-Vantaalla on tämän kolmikon paras maaliero.

– Lyömme kaiken likoon ja katsotaan sitten mihin se riittää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen kertoo.

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona Trio Areenalla runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan sarjakakkosen LeKin maalein 2–1. Lohipaidat taistelivat upeasti ja maalissa Waltteri Ignatjew oli maaginen. Vantaalaisten maaleista vastasivat Jesse Niemi ja Mestiksen pistepörssin vitonen Joel Sund.

– Laitoimme kroppaa likoon, blokkasimme vetoja ja saimme siitä lisää virtaa sekä uskoa, että voimme voittaa. Maalinteko on ollut meille viime aikoina vaikeaa, mutta nyt näimme sen, että oikea resepti siihen on se, että saamme miestä maalille, Ruotsalainen sanoo.

Lohipaitojen on löydettävä tehot hyökkäyspäässä ja saatava erikoistilannepelaaminen kuntoon. Kiekko-Vantaan täytyy pystyä pelaamaan yhtenäisesti joukkueena ja luottaa kärsivällisesti omaan pelitapaan.

Kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen on kiinni Mestiksen piste- ja maalipörssin voitossa. Juonikas pelintekijä Joona Monto on pistepörssissä kolmantena ja Joel Sund viidentenä.

Myös TUTO:lla on perjantaina panosta, sillä se kamppailee SaPKon ja Jokipoikien kanssa kotiedusta. Miika Elomon luotsaama TUTO on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, mutta matkaa kotiedun tuovaan neljänteen sijaan on ainoastaan kaksi pinnaa.

TUTO on parantanut vaikean jakson jälkeen ja voittanut viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä. Keskiviikkona viime kauden hopeajoukkue kukisti vieraskaukalossa karsintoihin valmistautuvan Kooveen voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5–4.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella jo viisi kertaa. TUTO on voittanut näistä kolme ja Kiekko-Vantaa kaksi. Turkulaiset ovat voittaneet tähtivahtinsa Julius Pohjanoksan johdolla näistä kaikki Tikkurilassa, mutta lohipaidat ovat raapineet Kupittaalta kahdesti täyden pistepotin. Nyt Kiekko-Vantaan täytyy tehdä sama temppu kolmannen kerran.

TUTO–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Marli Areenalla.

Edelliset kohtaamiset tällä kaudella:

3.10.2018 TUTO–Kiekko-Vantaa 1–3

21.11.2018 Kiekko-Vantaa–TUTO 1–2 VL

5.12.2018 TUTO–Kiekko-Vantaa 2–4

28.12.2018 Kiekko-Vantaa–TUTO 4–5 JA

11.1.2019 Kiekko-Vantaa–TUTO 3–4 JA

Seuraa heitä:

#27 Alex Levänen, K-Vantaa

Pelasi pirteän ottelun keskiviikkona. Juonikas ja tunnollinen sentteri ei ole päässyt samalle tasolle kuin viime kaudella, mutta omaa paljon potentiaalia. Parhaimmillaan rakentaa peliä hyvin, pelaa huolellisesti kahteen suuntaan ja kaapii hyvällä prosentilla aloituksia.

#27 Niko Ahoniemi, TUTO

Hyvin liikkuva laituri hämmentää, pelaa harmaalla alueella ja usein kiehuu ylikin, mutta osaa myös pelata. ”Mestiksen Brad Marchand” valittiin viime viikon parhaaksi pelaajaksi. Viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa runkosarjan päätöskierroksen peliin.

Tiesitkö?

– Miro-Pekka Saarelainen on kiinni Mestiksen piste- ja maalipörssin voitossa. Edellinen Kiekko-Vantaan pelaaja, joka on Mestiksen pistepörssin voittanut on kaudella 2000–01 peräti 58 paunaa takonut Markku Takala.

– Kiekko-Vantaan seurahistoriassa kolme pelaajaa on Mestis-aikakaudella rikkonut yhdellä kaudella 50 tehopisteen rajapyykin: Markku Takala, Miro-Pekka Saarelainen ja Joona Monto. Jos Joel Sund kerää yhdenkin tehopisteen liittyy hän tähän kerhoon.

– Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Joona Harjama on tehnyt tällä kaudella viidestä maalistaan kaksi Kupittaalla. Maestro on onnistunut molemmissa Turussa pelatuissa otteluissa maalinteossa.

– Kiekko-Vantaa pelaa 19. kautta Mestiksessä ja se on esiintynyt 15 kertaa pudotuspeleissä. Kolmena edellisenä keväänä Kiekko-Vantaa on pelannut pudotuspeleissä.

– Mikäli Kiekko-Vantaa etenee pudotuspeleihin, niin se on seurahistorian kahdeksas kerta kun se sijoittuu kahdeksanneksi Mestiksen runkosarjassa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 36+30=66

2) Joona Monto 13+42=55

3) Joel Sund 19+30=49

4) Erik Embrich 12+11=23

5) Joona Harjama 5+17=22

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Kokkala 15+17=32

2) Niko Ahoniemi 13+18=31

3) Atte Mäkinen 10+16=26

4) Juho Virtanen 9+17=26

5) Juho Mäkelä 10+15=25

Mestis