Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu pleijaripaikasta jatkuu – Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla KeuPa HT:n

30.01.2020

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla KeuPa HT:n. Jaossa on jälleen äärimmäisen tärkeät sarjapisteet. Odotetun paluun kaukaloon tekee hyökkääjä Mikael Saha.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon paluun tekee hyökkääjä Mikael Saha. Lähes 200 liigaottelun mies pelasi alkukaudesta 18 ottelua lohinutussa tehoilla 5+6=11. Saha pelasi edellisen ottelunsa ennen loukkaantumista marraskuun lopulla Keuruulla.

– Tätä on odottanut, että pääsee loukkaantumisen jälkeen takaisin kehiin. Onneksi huomenna pääsee pelaamaan. Innolla odotan. Turhauttavaa se on ollut katsella sivusta, kun ei ole päässyt auttamaan joukkuetta omalla panoksella, Mikael Saha kertoo.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Edessä on varmasti kuuma kamppailu, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja raapinut 38 ottelusta 47 pistettä. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspelipaikkaan kaksi pistettä.

– Viime pelit on ollut taas parempaa. Sitä ennen oli heikompi jakso, mutta nyt on taas kaikki painanut hommia ja ollut hyvännäköistä tekemistä, Saha sanoo.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Keskiviikkona lohipaidat nappasivat arvokkaat kolme pistettä kukistamalla Hermeksen kotikaukalossa Ville-Valtteri Mustosen, Samuel Sikstuksen, Julius Valtosen ja Joel Sundin maaleilla 4–1.

Kiekko-Vantaan täytyy laittaa jälleen parasta pöytään ja onnistua jokaisella pelin osa-alueella.

KeuPa HT on sarjassa seitsemäntenä ja saalistanut 35 ottelusta 55 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on seitsemän pistettä.

KeuPa HT on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi, mutta Vantaalle se saapuu kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Keskiviikkona viime kauden hopeajoukkue koki 5–6-jatkoaikatappion hallitsevan mestarin Ketterän vieraana.

Niko Erosen luotsaama ja JYPin kanssa yhteistyötä tekevä KeuPa HT on materiaaliltaan laadukas nippu tähän sarjaan. Hyökkäysvoimaa löytyy rutkasti ja sarjan kirkkaimpia tähtiä vilisee joukkueessa myös. Avainpelaajia ovat muun muassa Jesse Pelamo, Janne Väyrynen, Janne Kettunen, William Mäkinen, Olli Aitola ja Sakari Turtiainen.

– KeuPa on kova vastustaja. Kaikki pelit on ollut aika tiukkoja. He ovat tehokkaita ja kovia kamppailemaan. Meidän pitää olla omassa päässä tarkkana ja puolustaa hyvin. Heidän vahvuudet ei ole omassa päässä, niin meidän pitää laittaa hyökkäyspäässä jalkaa liikkeelle ja kiekkoa maalille, Saha sanoo.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa: lohipaidat ovat juhlineet voittoa kolmesti. Viime lauantaina Kiekko-Vantaa haki täyden pistepotin Keuruulta 7–3-lukemin Samuel Sikstuksen ja Petteri Villasen johdolla.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan.Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa).Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Seuraa heitä:

#26 Petteri Villanen, K-Vantaa

Taitava viihdepaketti. Liukasliikkeinen ja näppärä hyökkääjä pelaa mahtavaa tulokaskautta ja taistelee myös tulokkaiden pistepörssin voitosta. Peli on näyttävää, mutta myös tehokasta. Viime lauantaina KeuPa HT:n vieraana tehot 2+1 ja keskiviikkona upea esityö Julius Valtosen 3–1-osumaan.

#54 Janne Kettunen, KeuPa

Viime kevään Mestis-mestari Ketterästä. Noussut uusiin sfääreihin Keuruulla ja on nyt yksi sarjan parhaimmista hyökkääjistä. Pystyy henkilökohtaisella taidollaan ratkaisemaan näitä pelejä. Seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa Vantaan perjantai-iltaan.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä.

– Kiekko-Vantaan Julius Valtonen lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa 25 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 13–12.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 17+17=34

2) Joonas Niemelä 15+17=32

3) Petteri VIllanen 12+18=30

4) Eetu Mäki 11+17=28

5) Julius Valtonen 7+19=26

KeuPan sisäinen pistepörssi:

1) Janne Kettunen 18+17=35

2) Janne Kumpulainen 5+27=32

3) Janne Väyrynen 16+10=26

4) Jesse Pelamo 3+20=23

5) Jani Siekkinen 8+12=20

Mestis