Kiekko-Vantaa | Mestis

Taistelu isoista asioista jatkuu Rovaniemellä

15.02.2020

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa tänään Lappi Areenalla RoKin.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskevät tänään yhteen Lappi Areenalla huipputärkeässä kiekkoillassa. Edessä on varmasti kuuma ja vauhdikas kamppailu todella tärkeistä pisteistä.

Molemmissa leireissä tiedetään tasan tarkkaan kuinka isoista pisteistä lauantaina Lappi Areenalla. Ohipeleihin ei ole enää varaa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja matkaa pudotuspeliviivaan on nyt viisi pistettä. Sen sijaan takana niskaan hengittävät Peliitat kahden pisteen päässä ja RoKi kolmen pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa nappasi perjantaina kolmannen perättäisen vierasvoittonsa kaatamalla Kajaanin Hokin maalein 4–1. Lohipaidoilta maalinteossa onnistuivat Joonas Valkonen, Aleksi Halme, Julius Valtonen (1+1) ja Joel Sund. Tolppien välissä Waltteri Ignatjew torjui loistavasti ja kultakypärä Harri Kainulainen niputti vastustajan puolustuksen saalistaen kaksi syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Perjantain voitto oli lohipaidoille ensimmäinen Jani Mannisen alaisuudessa.

Myös lauantaina Kiekko-Vantaan täytyy jatkaa samalla tavalla heti alusta saakka: maalivahtipelin täytyy olla mintissä, puolustuspelin tiivistä ja maalipaikoissa olla todella tyly. Lohipaidat ovat osoittaneet, että se pystyy voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa parhaalla pelillään. 

RoKi on siis sarjassa toiseksi viimeisenä ja matkaa kuiville on piste, kun taas pleijariviivaan kahdeksan paunaa. Santeri Immosen luotsaama RoKi on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja ne kaikki ovat tulleet kotikaukalossa.

Maanteiden shamaanit huilasivat eilen. Viikon ensimmäisessä ottelussaan RoKi kaatoi keskiviikkona Lappi Areenalla Jokipojat maalein 5–3 kultakypärää kantavan pelintekijän Kasper Elon johdolla.

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa: kahdesti ratkaisu on nähty jatkoajalla, RoKi on voittanut otteluista kaksi ja Kiekko-Vantaa yhden. Viimeksi Lappi Areenalla marraskuun alussa Kiekko-Vantaa haki 5–4-jatkoaikavoiton taikuri Joonas Niemelän osumalla.

RoKi–Kiekko-Vantaa tänään klo 17 Lappi Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#6 Samuel Sikstus, K-Vantaa

Viime kauden Mestiksen tehotilaston ykkönen. Ulottuva puolustaja liikkuu hyvin, avaa peliä varmasti ja omaa myös hyvän laukauksen. Pelaa uransa tehokkainta kautta. Tärkeä palanen lohipaidoille.

#26 Samuli Rahikainen, RoKi

Forssalaislähtöinen puolustaja on ollut viime aikoina kovassa lyönnissä. Keskiviikkona kaksi osumaa Jokipoikien verkkoon. Santeri Immosen luottoratsuja. Kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 23 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 13–10. Viime kaudella kohtaamiset menivät tasan 2–2.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on pistepörssissä kuudentena ja maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla. Kainulainen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa eniten alivoimamaaleja (7).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 19+22=41

2) Joonas Niemelä 15+18=33

3) Petteri Villanen 12+18=30

4) Eetu Mäki 11+18=29

5) Julius Valtonen 8+20=28

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Kasper Elo 9+25=34

2) Niko Lahtinen 14+14=28

3) Ville Heikkinen 13+15=28

4) Olli-Matti Järvelä 14+10=24

5) Samuli Rahikainen 7+14=21

Mestis