Synkkä toinen erä pilasi Kiekko-Vantaan ryöstöretken

19.10.2021

Kiekko-Vantaa koki tiistaina 2–5-tappion Forssan Palloseuran vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskivät yhteen Forssan tiistai-illassa. Lohipaidoilta nähtiin paikoitellen erittäin hyvää kiekkoa, mutta toisen erän ensimmäiset synkät seitsemän minuuttia pilasivat ryöstöretken.

– Tiesimme, että FPS kääntää peliä nopeasti. Liian paljon tuli ylivoimahyökkäyksiä omiin. Paikoitellen hyvää viisi vastaan viisi -pelaamista ja oli meilläkin paikat. Toiseen erään kaaduttiin tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Ottelun avauserä oli tasainen ja molemmilla oli paikkansa. Kiekko-Vantaa tappoi heti ottelun alkuun kaksi jäähyä mallikkaasti.

FPS siirtyi 0–1johtoon avauserässä, kun Mikko Lahtela laukoi läpiajosta kiekon verkkoon.

Lohipaidat tulivat tasoihin vain kolme sekuntia ennen erän loppua, kun Niko Mikkola tälläsi Olli Maansaaren loistavasta passista taukotilanteeksi 1–1.

Toisen erän seitsemän ensimmäistä minuuttia olivat Kiekko-Vantaan osalta synkkää seurattavaa. Ensin Jere Jokinen ohjasi maalin edestä heti erän alussa 1–2-maalin, kaksi minuuttia myöhemmin Mikko Lahtela iski alivoimalla kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä tilanteeksi 1–3 ja sama herra täydensi iltansa kypärätempulla jälleen ylivoimahyökkäyksestä.

Kiekko-Vantaan maalilla Mestis-debytantti Sebastian Katajainen torjui avauserässä loistavasti, mutta toisessa erässä hänet jätettiin liian yksin. Lohipaidat vaihtoivat maalivahtia neljännen takaiskun jälkeen ja tolppien väliin tuli Samuli Tervo.

Kiekko-Vantaa sai toisessa erässä pitkiä hhyökkäyksiä ja useita paikkoja, mutta ruuti oli märkää.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ei saanut sellaista takaa-ajoa käyntiin, että sieltä olisi tultu vielä mukaan.

FPS iski erän alussa 1–5-maalin, kun puolustaja Atso Lehtinen räväytti kolmannesta aallosta limpun sisään tehot 0+4 saalistaneen Otto Niemisen esityöstä.

Kiekko-Vantaa kavensi reilu neljä minuuttia ennen loppua, kun pirteän ottelun pelannut Olli Maansaari sai palkinnon kovalle työnteolleen. Atte Mäkinen pelasi vahvasti päädyssä, Niclas Tenhovuori tarjoili ja Maansaari tulitti kauden ensimmäisen maalinsa.

Lopussa haettiin kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta ylärimaa lähemmäksi ei päästy.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotikaukalossa Kokkolan Hermestä vastaan.

FPS–Kiekko-Vantaa 5–2 (1–1, 3–0, 1–1)

13.42 1–0 Mikko Lahtela (Otto Nieminen, Erkki Laiho)

19.57 1–1 Niko Mikkola (Olli Maansaari, Joni Piipponen)

20.22 2–1 Jere Jokinen (Otto Nieminen, Paavo Tyni)

22.08 3–1 Mikko Lahtela (Otto Nieminen) AV

26.57 4–1 Mikko Lahtela (Joonas Uimonen, Joona Vainio)

43.52 5–1 Atso Lehtinen (Otto Nieminen, Jere Jokinen)

55.38 5–2 Olli Maansaari (Niclas Tenhovuori, Atte Mäkinen)