Suora puolivälieräpaikka jäi haaveeksi – Kiekko-Vantaa löi päätään seinään maalinteon kanssa

18.03.2021

Kiekko-Vantaa koki 0–4-tappion Peliitoille runkosarjan viimeisessä kotiottelussa torstaina Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen torstaina Trio Areenalla. Panokset olivat valtavat, sillä lohipaidat kamppailivat suorasta pudotuspelipaikasta ja Peliitat tappelee viimeisestä villi kortti -paikasta.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua ensimmäisessä ja kolmannessa erässä mielin määrin, mutta maalinteko oli jälleen tervanjuontia.

Lohipaidat tulivat peliin vahvasti ja avauserään olisi pitänyt painaa taululle 4–0 ja game over. Niin paljon paikkoja Kiekko-Vantaalla oli.

Toisessa erässä Peliitat tuli peliin mukaan ja iski synkän kolmeminuuttisen aikana kolme maalia: Joel Kerkkänen ohjasi maalin edestä 0–1, Erno Ripatti ohjasi maalin edestä 0–2 ja Niklas Virtanen iski ylivoimalla kultakypärä Markus Lahtisen syötöstä takatolpalta laatan pussiin.

Kiekko-Vantaallakin oli omat saumat iskeä, kun Rasmus Lahnaviik oli kertaalleen läpiajossa ja Eemeli Jeskanen pääsi huipputontilta yrittämään maestro Erkka Seppälän syötöstä.

Kolmas erä oli täydellistä Kiekko-Vantaan hallintaa ja lohipaidoilla oli saumat tulla pelissä vielä taisteluun mukaan. Edes rouva fortuna ei ollut kiekko-Vantaan puolella. Julius Valtonen tälläsi kertaalleen rimaan ja Eetu Mäki pyssytti tolppaan.

Peliittojen maalissa Kristian Tamminen pelasi unelmapelin maalissa ja torjui 33 kertaa.

Peliittojen 0–4-maalin latasi puolustaja Ville Österman.

Koovee kaatoi tänään TUTO:n maalein 4–2, joten Kiekko-Vantaan saumat kuuden joukkoon murenivat.

– Meiltä hyvä sisääntulo peliin ja avauserässä olisi pitänyt verkon heilua. Toisessa erässä lamaannuttiin kaverin maaleista ja Peliitat pelasi siinä hyvää lätkää. Vastustaja puolusti sitkeästi ja heidän maalivahti seisoi päällään, eikä meillä ollut edes onnea mukana. Vastustaja teki kaikki maalinsa ykkös-kakkosalueelta ja siellä meillä on tekemistä. Kolmas erä oli myös täysin meidän, mutta maalit jäi tekemättä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan lauantaina vieraskaukalossa Kiekko-Espoon.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 0–4 (0–0, 0–3, 0–1)

30.13 0–1 Joel Kerkkänen (Kasperi Torikka, Oskari Lemetyinen)

30.31 0–2 Erno Ripatti (Ville Österman, Leevi Tukiainen)

33.02 0–3 Niklas Virtanen (Markus Lahtinen, Oskari Lemetyinen) YV

44.22 0–4 Ville Österman