Kiekko-Vantaa | Mestis

Suomen mestari Erkka Seppälä vahvistamaan keskikaistaa

31.08.2020

Taitavan hyökkääjän Erkka Seppälän peliesityksistä saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen keskushyökkääjänä parhaiten viihtyvän Erkka Seppälän, 21, kanssa. Juonikas sentteri liittyi joukkueeseen maanantaina.

Kasvattajaseurassaan HPK:ssa koeajalla elokuun loppuun saakka ollut Seppälä ei saanut liigasopimusta. Kiekko-Vantaa oli jo keväällä, heti viime kauden päätyttyä pelintekijän perässä.

– Olimme kiinnostunut Erkasta heti kun aloimme rakentaa tulevan kauden joukkuetta. Erkka on äärimmäisen taitava pelaaja ja pelintekijä. Hän on tehnyt kovaa jälkeä junioreissa ja ollut tehokas myös Mestiksessä. Erkka tuo meille kärkiosaamista hyökkäyspäähän ja ylivoimalle. Hän pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin laidassakin. Hienoa, että saimme Erkan Vantaalle, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Seppälä pelasi viime kaudella HPK:ssa 20 liigaottelua tehoilla 1+1 ja A-nuorissa 14 kamppailua tehoilla 3+10. Lisäksi taitosentteri kiekkoili Peliitoissa Mestiksessä kaksi ottelua, joissa saalisti kaksi syöttöpistettä. Tammikuussa Seppälä saapui lainalle Kiekko-Vantaaseen ja teki välittömästi vaikutuksen naulaamalla kuudessa ottelussa tehot 3+2.

Seppälä on pelannut urallaan 40 liigaottelua HPK:ssa ja oli voittamassa keväällä 2019 Suomen mestaruutta. Mestiksessä pehmeäkätinen hyökkääjä on nakuttanut 35 ottelussa tehot 8+21=29 LeKin, Peliittojen ja Kiekko-Vantaan riveissä.

– Hyvillä mielin liityn joukkueeseen. Olin viime kaudella pienen pätkän täällä ja viihdyin todella hyvin ja nyt tullaan koko kaudeksi. Haluan ottaa ison roolin joukkueesta, saada paljon vastuuta ja sitä kautta päästä uralla eteenpäin. Tuleva kausi on minulle todella iso, Erkka Seppälä sanoo.

Kaudella 2016–17 Seppälä oli voittamassa samassa joukkueessa Kiekko-Vantaan kapteenin Julius Valtosen kanssa voittamassa Nuorten SM-lliigan mestaruutta. Kaudella 2017–18 Seppälä takoi HPK:n A-nuorissa 64 paunaa, voitti pistepörssin ja hänet valittiin sarjan herrasmiespelaajaksi.

Seppälä pelaa Kiekko-Vantaassa numerolla 12.

KUVA: Toni Takala

Mestis