Kiekko-Vantaa | Mestis

Suomen Cupin puolivälierät käyntiin Tampereella

10.09.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa jääkiekon Suomen Cupin puolivälierissä Kooveen. Ottelusarja starttaa keskiviikkona Tampereella.

Kiekko-Vantaa saa vastaansa Suomen Cupin puolivälierissä Kooveen. Paras kahdesta -ottelusarja starttaa keskiviikkona Tampereella ja huipentuu perjantaina Trio Areenalla.

Ensimmäistä kertaa Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon edennyt Kiekko-Vantaa voitti kolmannessa vaiheessa Suomi-sarjajoukkue HC Giantsin maalein 10–2 ja Forssan Palloseuran lukemin 5–1.

Kiekko-Vantaan parhaat pistemiehet Suomen Cupissa ovat tehot 3+1 saalistanut Aleksi Halme, harjoituskaudella hurjaa jälkeä tehnyt Julius Valtonen (2+2), voimalaituri Joel Sund (2+2), puolustaja Roope Reini (1+3) ja lauantaina maalihanat lohipaidassa avannut Joonas Niemelä (2+1).

Kiekko-Vantaa on nyt pelannut harjoituskaudella yhteensä kuusi ottelua ja voittanut niistä viisi.

Viime kaudella Mestiksessä jumboksi jäänyt ja karsintojen kautta sarjapaikkansa säilyttänyt Koovee on vahvistunut huomattavasti. Tamperelaisten päävalmentajaksi saapui LeKistä tullut Miikka Kuusela.

Viime kauden luottopelaajista Kooveessa jatkavat maalivahti Tomi Risteli, puolustaja Jesper-Juhani Ilvessuo sekä hyökkääjät Ville Saloranta sekä Vili-Jesper Koivula.

Siirtomarkkinoilla aktiivisena häärännyt Koovee nappasi joukkueeseensa useita nimimiehiä tähän sarjaan. Joukkueeseen saapuivat muun muassa puolustajat Mikko Pukka, Markus Västilä ja Jimi Kuronen sekä hyökkääjät Jere Helenius, Juho Jokiharju, Janne Seppänen, Otto Mäkinen ja harjoituskaudella hurjaa jälkeä takonut Miika Heikkilä.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtasivat toisensa Mestiksen runkosarjassa kuusi kertaa. Koovee ei ollut lohipaidoille helppo vastustaja, sillä voitot menivät tasan.

Viime vuonna nimenomaan Koovee tiputti Kiekko-Vantaan jatkosta Suomen Cupissa, joten nyt on siis kalavelkoja maksettavana.

Perinteikäs Koovee on voittanut jääkiekon Suomen Cupin kertaalleen, kun vuonna 1968 se vei sekä cupin tittelin että Suomen mestaruuden.

Koovee eteni puolivälieriin kaatamalla kakkosdivisioonajoukkue Virkiän jatkoajan jälkeen maalein 8–7 ja Suomi-sarjajoukkue Karhu HT:n se löi peräti 12–1.

Puolivälierät pelataan paras kahdesta -menetelmällä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelataan 60 minuuttia ilman jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua. Ottelut voivat siis päättyä tasan. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden.

Mikäli voitot ovat tasan, tai molemmat ottelut päättyvät tasapeliin, pelataan toisen osaottelun jälkeen 20 minuutin mittainen jatkoeräottelu. Mikäli jatkoerän jälkeen peli on tasan, ratkaistaan otteluparin voittaja voittomaalikilpailulla. 

Koovee–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Hakametsän kakkoshallissa.

Seuraa heitä:

#63 Roope Reini, K-Vantaa

Taitava kiekollinen puolustaja nähtiin Jokereiden KHL-miehistön riveissä harjoituskaudella. Liikkuu hyvin ja avaa peliä taidokkaasti. Kahteen Suomen Cupin otteluun saalistanut tehot 1+3.

#3 Mikko Pukka, Koovee

37-vuotias konkaripuolustaja palasi Ruotsista Suomeen ja pukee päälleen Koovee-paidan ja sai heti C-kirjaimen rintaansa. Mestiksen pakkien pistepörssin kertaalleen voittanut, kaksi SM-hopeaa saavuttanut ja yli 600 liigaottelua pelannut Pukka on tärkeässä roolissa niin kaukalossa kuin kopissakin.

Mestis