Kiekko-Vantaa | Mestis

Sundilla juhlaottelua, Monto ja Nybondas keskikaistalle – tsekkaa kokoonpano

18.10.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään Heinolaan, jossa vastaan asettuu Peliitat. Kiekko tippuu jäähän Versowood Areenalla klo 18.30.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen Heinolassa niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa. Lohipaidat lähtevät hakemaan kolmatta perättäistä vierasvoittoa. Peliitat puolestaan metsästää kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

Loukkaantumissumasta kärsivä Kiekko-Vantaa vahvisti viikolla sentteriosastoaan viikonlopun otteluihin. Ketterästä tullut Dan Nybondas saapui viiden ottelun mittaiselle lainapestille ja viime kaudella lohinutussa häikäissyt juonikas pelintekijä Joona Monto tuli hallitsevan Suomen mestarin HPK:n miehistöstä kahden ottelun mittaiselle lainapestille.

Lähes kaksimetrinen Nybondas on pelannut kuluneen kauden aikana kolme ottelua Ketterässä. Viime kaudella Nybondas oli voittamassa Ketterälle Mestis-mestaruutta. Hyökkääjä pelasi kauden aikana 21 ottelua tehoilla 3+3.

Monto on pelannut syksyn aikana kaksi CHL-ottelua ilman tehomerkintöjä. Liigassa vastuuta ei ole vielä tullut loukkaantumisen takia. Monto tehtaili viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä 49 ottelussa tehot 13+42=55 ja oli Mestiksen pistepörssin nelonen. Taitava ja juonikas pelintekijä rikkoi Kiekko-Vantaan yhden kauden syöttöennätyksen ja valittiin kauden päätteeksi sarjan ykköstähdistökentälliseen. 

Kiekko-Vantaan tolppien välissä jatkaa tulikuuma Aleksanteri Heiskanen.

Laitahyökkääjä Joel Sund pelaa tänään uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Sund on pelannut ennen iltaa 199 Mestis-ottelua tehoilla 47+60=107 JYP-Akatemian, KeuPa HT:n ja Kiekko-Vantaan riveissä. Sund oli voittamassa KeuPalle Mestis-mestaruutta keväällä 2018. Viime kaudella hyökkääjä pelasi uransa parhaan kauden lohipaidassa tehtailtuaan 49 pinnaa, jolla voimakas ja maalinälkäinen laituri sijoittui Mestiksen pistepörssissä viidenneksi.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Erno Hopponen, Keni Karalahti ja Ville Rautiala sekä hyökkääjät Jesse Niemi, Roope Niskanen ja Konsta Hirvonen. Huilivuorossa terveinä ovat puolustajat Emil Leppänen ja Jesse Holopainen sekä hyökkääjä Samu Poutanen.  Maalivahti Niku Halla-Aho on Kiekko-Vantaan A-nuorten vahvuudessa.

Peliitat–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Heinolan jäähallissa. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Kiekko-Vantaa tänään:

14 Joonas Niemelä–59 Mikael Saha–67 Joel Sund

20 Ville-Valtteri Mustonen–9 Harri Kainulainen–11 Julius Valtonen

92 Aleksi Halme–12 Joona Monto–16 Eetu Mäki

26 Petteri Villanen–46 Dan Nybondas–19 Oliver Kiljunen

 

6 Samuel Sikstus–52 Eetu Torpström

18 Joonas Valkonen–47 Miika Heiskari

63 Roope Reini–57 Jesse Holopainen

 

41 Aleksanteri Heiskanen (1 Waltteri Ignatjew)

Mestis