Sarjakärki nurin kotiyleisön edessä – Kiekko-Vantaalle kolmas perättäinen kotivoitto

28.12.2019

Kiekko-Vantaa palasi joulutauolta kaatamalla sarjakärki Kooveen maalein 5–1 lauantaina Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen Tikkurilan lauantai-illassa, jossa kaksi laadukasta joukkuetta tarjoili viihdyttävän ja vauhdikkaan kiekkopelin yli 500 silmäparille.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan kamppailun kotikaukalossa ja jyräsi sarjakärjen nurin. Varsinkin erikoistilannepelaaminen otti valtavia loikkia ja puolustuspelaaminen oli timanttia. Kiekko-Vantaalle kotivoitto oli kolmas perättäinen.

– Saimme hyvän lähdön peliin. Muokkasimme ketjuita ja yv-vitjoja tähän peliin ja sitä kautta saimme tulosta. Nousujohteinen peli meiltä ja pystyimme pelaamaan 60 minuuttia melko hyvää kiekkoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi.

Kiekko-Vantaa hallitsi avauserän alkua mielin määrin ja sai myös tulosta aikaan. Taikuri Joonas Niemelä (1+1) iski ylivoimalla lohipaidat 1–0-johtoon maalin edestä. Julius Valtonen (1+1) lisäsi johdon sivallettuaan irtokiekon maalin edestä verkon perukoille.

Koovee pääsi erän edetessä paremmin peliin mukaan ja tuli maalin päähän Otto Mäkisen napautettua maalin edestä kakkoskiekon sisään.

Toinen erä oli lohipaidoilta vahvaa näytöstä. Kiekko-Vantaa loi paljon paikkoja ja puolusti vahvasti. Upeaa tulokaskautta pelaava Petteri Villanen (1+1) puttasi Eetu Mäen (0+2) röyhkeän maalille nousun päätteeksi kiekon verkkoon.

Kiekko-Vantaa rankaisi myös illan toisella ylivoimallaan, kun pirteästi pelannut Joel Sund löysi maestro Harri Kainulaisen, joka kusetti vastustajan alivoimaneliön ja tarjoili maagisen passin Oliver Kiljuselle. Energinen hyökkääjä naulasi limpun kliinisesti neliön keskeltä uuniin ja vei lohipaidat 4–1-karkumatkalle.

Kolmannen erän alkuun Koovee tuli vahvasti, mutta Kiekko-Vantaa tylsytti vierailijan kirin heti alkuunsa. Ville-Valtteri Mustonen (0+2) käynnisti hyökkäyksen, Julius Valtonen tarjoili kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä limpun sentterivelho Harri Kainulaiselle ja kultakypärä pyssytti loppulukemiksi 5–1.

Joukkueet kohtaavat uudemman kerran heti huomenna, kun Kiekko-Vantaa matkustaa Kooveen vieraaksi Hakametsään.

Kiekko-Vantaa–Koovee 5–1 (2–1, 2–0, 1–0)

3.05 1–0 Joonas Niemelä (Eetu Mäki, Petteri Villanen) YV

10.16 2–0 Julius Valtonen (Emil Leppänen, Ville-Valtteri Mustonen)

16.05 2–1 Otto Mäkinen (Jimi Kuronen, Miika Heikkilä)

20.50 3–1 Petteri Villanen (Eetu Mäki, Joonas Niemelä)

36.46 4–1 Oliver Kiljunen (Harri Kainulainen, Joel Sund) YV

43.40 5–1 Harri Kainulainen (Julius Valtonen, Ville-Valtteri Mustonen)