Samuel Jukuri torjui Kiekko-Vantaalle voiton Forssassa

10.10.2020

Kiekko-Vantaa nappasi tärkeän voiton Forssan Palloseuran vieraana maalein 2–1. Lohipaitojen voiton takuumies oli 41 kertaa torjunut Samuel Jukuri.

Kiekko-Vantaa ja FPS iskivät yhteen lauantaina Forssassa. Lohipaidat lähtivät hakemaan toista perättäistä voittoa ja sarjanousija FPS kauden ensimmäistä kotivoittoa.

Kiekko-Vantaa ei saanut koneesta parasta irti ja varsinkin kolmannessa erässä lohipaidat olivat välillä pesukoneessa, mutta viimeisenä lukkona toimi erinomaisen ottelun maalissa torjunut Samuel Jukuri.

Tahmeudesta huolimatta Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaan 2–1-vierasvoiton ja täydet pisteet.

– Kokemuksia ja kolme pinnaa. Kiekko ja jalka ei liikkunut tänään. Samppa oli huikea maalissa ja piti meitä pystyssä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen paalutti pelin jälkeen.

Lohipaidat olivat avauserässä aavistuksen niskan päällä. Puolustaja Jarkko Pynnönen iski ylivoimalla Erkka Seppälän (0+2) ja Julius Valtosen (0+2) syötöistä Kiekko-Vantaan 1–0-johtoon.

Toisen erän alussa Christian Silfver tälläsi viivalta Kiekko-Vantaan 2–0-johtoon. Lohipaidoille tarjottiin lukuisten ylivoimien kautta mahdollisuutta tappaa peli, mutta jälleen ylivoima oli tahmeaa.

Kolmannesta erästä Kiekko-Vantaa teki itselleen vaikean ja ilman Samuel Jukuria lukemat olisi ollut toiset. FPS vyöryi päälle ja onnistui kaventamaan ylivoimalla kolme sekuntia ennen loppua kultakypärä Totte Mobergin osumalla.

Kiekko-Vantaa nappasi tältä viikolta täydet kuusi pistettä ja nousi sarjassa kolmanneksi.

Lohipaidat jatkavat kauttaan ensi keskiviikkona Kiekko-Espoon vieraana.

FPS–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–1, 0–1, 1–0)

10.49 0–1 Jarkko Pynnönen (Erkka Seppälä, Julius Valtonen) YV

23.31 0–2 Christian Silfver (Erkka Seppälä, Julius Valtonen)

59.57 1–2 Totte Moberg (Paavo Tyni, Erkki Laiho) YV IM