Kiekko-Vantaa | Mestis

Samuel Jukuri täydentää maalivahtikolmikon

06.07.2020

Kiekko-Vantaan maalivahtiosasto täydentyy Jokereiden kanssa kahden suunnan sopimuksen tehneellä Samuel Jukurilla. Kiekko-Vantaan maalivahtiosasto on nyt valmis tulevaan kauteen.

– Nyt meillä on maalivahtiosasto äärimmäisen hyvin kunnossa. Samuel on osoittanut olevansa tämän sarjan parhaita veskareita, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Samuel Jukuri, 24, on Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti ja käynyt läpi Kärppien junioriputken. Mestiksessä Jukuri on pelannut viisi kautta ja 133 runkosarjaottelua Hokin, Jokipoikien ja Hermeksen riveissä.

Kaudella 2015–16 Jukuri torjui Jokipojat Mestis-pronssille ja hänet valittiin tuolloin sarjan toiseen tähdistökentälliseen.

– Hyvillä mielin liityn mukaan. Tämä on minulle uusi konsepti reissata Jokereiden mukana ja pelata Vantaalla Mestistä. Jokerit on huippuorganisaatio ja Kiekko-Vantaasta olen kuullut paljon hyvää. Trio Areena on viihdyttävä halli ja Kiekko-Vantaalla on myös sarjan tyylikkäimmät pelipaidat, Samuel Jukuri kertoo.

Viime kaudella Jukuri edusti Tanskan pääsarjassa Fredrikshavn White Hawksia, jossa pelasi 17 ottelua torjuntaprosentilla 90,4.

– Kausi Tanskassa oli uskomaton kokemus ja menin maalivahtina eteenpäin. Jouduin odottelemaan pitkään, että pelipaikka aukeaa, mutta sitten päävalmentaja Jari Pasanen soitti ja kertoi, että Fredrikshavn tarvitsi maallivahtia marraskuussa tärkeään cupin final four -peliin. Pelasin siinä toisen veskarin kamoilla ja voitimme 2–0 ja sorvasimme sitten loppukauden kattavan sopparin. Tanskassa yleisöä todellakin kiinnostaa ja jokaisessa joukkueessa on todella kovia pelaajia, Jukuri valottaa.

Kiekko-Vantaan maalivahtivalmentaja Jani Kautto oli Jokereiden kanssa rekrytointiprosesissa mukana ja tietää Jukurin taidot hyvin.

– Samuel on erittäin hyvä maalivahti. Hän tietää Mestiksen vaatimukset ja kokemusta tuli pankkiin viime kaudella myös ulkomailta. Samuel on rauhallinen ja teknisesti taitava maalivahti. Hän on hyvä lisä meidän poppooseen ja mukava päästä työskentelemään vahvan maalivahtikolmikon kanssa, Kautto sanoo.

– Olen hyvin liikkuva ja peliä lukeva maalivahti, joka ottaa ne voittavat kopit kun niitä vaaditaan, Jukuri kuvailee itseään.

Jukuri torjuu kiekkoja lohipaidassa pelinumerolla 35.

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis