Samuel Jukuri nollasi Kooveen – Julius Valtonen viimeisteli hattutempun

18.02.2021

Kiekko-Vantaa nappasi kolmannen perättäisen voittonsa kaatamalla Kooveen legendaarisessa Hakametsän jäähallissa maalein 3–0. Kiekko-Vantaan voiton takuumiehet olivat nollapelin torjunut Samuel Jukuri ja hattutempun viimeistellyt Julius Valtonen.

Kiekko-Vantaa jatkoi hienoja otteita Mestiksessä kaatamalla sarjakakkosen Kooveen maalein 3–0 vieraskaukalossa. Lohipaitojen päävalmentaja Mika Niskanen oli kamppailun jälkeen tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Pitää olla tyytyväinen: kolme pinnaa Tampereelta, eikä yhtään maalia omiin. Se kertoo viisikon tiiviydestä ja hyvästä puolustuspelistä. Samppa oli loistava maalissa. Pystyimme luomaan paikkoja ja pysyimme kiekossa. Kokonaisvaltaisesti onnistuttiin hyvin. Hieno suoritus koko joukkueelta.

Kiekko-Vantaa tuli peliin vahvasti ja hallitsi kamppailua. Lohipaitojen viisikko oli tiivis läpi illan ja alivoimapelaaminen oli jälleen timanttia.

Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon ensimmäisen erän lopussa, kun Viljami Wacklin vapautti kapteeni Julius Valtosen läpiajoon. Valtonen peippaili upean osuman rystyllä kattoon.

Toinen erä oli tasaisempi ja molemmilla oli omat paikkansa. Kiekko-Vantaa lisäsi heti erän alussa johtoaan, kun maestro Erkka Seppälä pelasi viivaan ja Eetu Peltola pyssytti. Kippari Valtonen seurasi hienosti irtokiekon ja lapioi sen pussiin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi hyvin johtoasemassa ja maalilla viimeisenä lukkona toimi Samuel Jukuri.

Upean kamppailun pelannut Julius Valtonen kruunasi iltansa kypärätempulla, kun kolmannen erän lopussa Oliver Kiljunen namutteli hienon syötön takatolpalle. Valtonen tuikkasi varmasti kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä laatan reppuun.

– Jullella on lapa syönnillä ja hän on kevään pelaajia. Hienoja onnistumisia tärkeälle pelaajalle, Niskanen hehkutti.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja viiden pisteen päässä seitsemänä olevasta TUTO:sta, joka saapuu perjantaina Trio Areenalle Mestiksen El Clasicoon. Joten kyseessä on äärimmäisen tärkeä kamppailu lohipaidoille.

– Pelin kuva varmasti muuttuu. TUTO:a vastaan ollaan pelattu kovia kamppailupelejä ja siihen meidän pitää olla valmis, Niskanen sanoo.

Koovee–Kiekko-Vantaa 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

16.56 0–1 Julius Valtonen (Viljami Wacklin, Roope Niskanen)

20.50 0–2 Julius Valtonen (Eetu Peltola, Erkka Seppälä)

56.36 0–3 Julius Valtonen (Oliver Kiljunen)