Kiekko-Vantaa | Mestis

Reijo Ruotsalainen: ”Pitää ottaa opiksi, ettei näin käy enää jatkossa”

16.03.2019

Kiekko-Vantaan otteet ailahtelivat läpi kauden liikaa. Siksi lohipaitoja ei tänä keväänä pudotuspeleissä nähdä.

Kiekko-Vantaa lähti kauteen suurin odotuksin ja yhtenä sarjan ennakkosuosikeista. Lohipaidat aloittivat kauden melko pirteästi, vaikka otteet ailahtelivatkin pelien sisällä.

Joulutauolle Kiekko-Vantaa lähti kuudennelta sijalta, mutta sitten sattui vuodenvaihteen tienoilla jotain käsittämätöntä. Lohipaidat voittivat kymmenestä ottelusta ainoastaan kaksi ja putosi pudotuspeliviivan alapuolelle.

Toissa kaudella Kiekko-Vantaan hopealla luotsannut Simo Mälkiä vapautettiin tehtävistään tammikuun lopulla ja tilalle tuli huimalla pelaajaurallaan muun muassa kaksi Stanley Cupia voittanut Reijo Ruotsalainen.

– Ei se ole helppo tilanne tulla kesken kauden puikkoihin. Heti piti päästä juttuun kiinni. Opin itsekin kuitenkin tästä ja nyt tiedän, että jos omalla uralla tällaisia keikkoja tulee, niin mitä pitää tehdä kurssin kääntämiseksi, Reijo Ruotsalainen kertoo.

Valmentajanvaihdos piristi joukkueen otteita hetkeksi, mutta pudotuspeleihin asti kova taistelu aina runkosarjan viimeiselle kierrokselle saakka ei riittänyt.

Lohipaitojen tehoista vastasi hyvin pitkälti voimalaituri Joel Sundin, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja Mestiksen pistepörssin voittaneen Miro-Pekka Saarelaisen johtama kentällinen. Ruotsalaisen mukaan joukkue oli liikaa tehonyrkkinsä varassa.

– Tämä joukkue kiteytyy hyvin pitkälti tehoketjuun, mutta muiltakin olisi tarvittu enemmän onnistumisia tuloksenteossa, Ruotsalainen pohti.

Parhaimmillaan kenet tahansa voittanut Kiekko-Vantaa kärsi varsinkin aivan loppukaudesta maalinteko-ongelmista, mutta myös avainpelaajien loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta kevättä kohti mentäessä.

Lohipaidat esiintyivät kolmena edellisenä keväänä pudotuspeleissä. Nyt se pullahti pois pleijareista ensimmäistä kertaa sitten kauden 2014–15.

– Seuralla oli tavoite pelata pudotuspeleissä. Me annoimme lopussa vielä itselle mahdollisuuden siihen. Tästä täytyy ottaa opiksi, ettei tällä tavalla käy enää jatkossa, Ruotsalainen sanoo.

Kiekko-Vantaassa varmasti mietitään kriittisesti omaa tekemistä, otetaan oppia ja aloitetaan loppukeväästä valmistautuminen kohti tulevaa kautta.

Mestis