Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarjan viimeisessä kotipelissä isot panokset – ”Täytyy pysyä 60 minuuttia omassa pelisapluunassa”

05.03.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Trio Areenalla viime kevään hopeajoukkue KeuPa HT:n.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Lohipaidat tarvitsevat kolme pistettä runkosarjan viimeisestä kotiottelustaan pitääkseen seitinohuet playoff-mahdollisuutensa elossa.

– Haluamme päättää runkosarjan kotiyleisön edessä sellaisella esityksellä, jolla pelataan taas voitosta. Peli-ilmeen pitää olla raikas ja energinen alusta saakka. KeuPa HT on ollut nyt viime aikoina taas vahvassa vedossa ja he hakevat asetelmia jo pleijareihin. Uskon, että edessä on kovavauhtinen ja kova kamppailupeli, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja lähtee perjantai-iltaan neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Lohipaidat varmistivat keskiviikkona 5–4-voitolla kotiyleisön edessä Jokipojista sen, että karsintoja ei Vantaalla ainakaan pelata. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat hattutempun taikonut Mestiksen pistepörssin voitosta taisteleva kultakypärä Harri Kainulainen (3+1), hurjassa tikissä oleva mailataituri Julius Valtonen (1+1) ja tehopuolustaja Samuel Sikstus (1+2). Maalissa Waltteri Ignatjew jatkoi huimia otteitaan.

Kiekko-Vantaa on pelannut nyt Jani Mannisen alaisuudessa yhdeksän ottelua, joista se on voittanut viisi ja kärsinyt neljä maalin tappiota. Lohipaidat ovat tällä hetkellä viiden edellisen pelin kuntopuntarilla mitattuna sarjan kuumin joukkue.

KeuPa HT on sarjassa seitsemäntenä ja hamuaa vielä neljän pisteen päässä siintävää kotietua pudotuspeleihin.

Kahtena edelllisenä keväänä finaaleissa pelannut KeuPa HT on tehnyt tällä kaudella kolmanneksi eniten maaleja, mutta vastaavasti myös päästänyt kolmanneksi eniten maaleja omiin.

KeuPalla oli tuloksellisesti hieman vaikeampi jakso alla ennen viime viikon lauantaina pleijaripaika varmistanutta 8–2-voittoa Peliittojen vieraana, sillä Niko Erosen luotsaama ryhmä oli voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden.

Nyt KeuPalla on kaksi vakuuttavaa voittoa alla ja suunta on jälleen oikea. Keskiviikkona se kaatoi Kokkolassa Hermeksen 6–2-lukemin.

KeuPalla on tälläkin kaudella kasassa laadukas nippu ja materiaalin kärki on terävä. Avainpelaajia ovat muun muassa JYP-vahti Niko Parkkinen, pakiston kärkinimet Mikko Lahtinen, Sakari Turtiainen, William Mäkinen, Olli Aitola ja Valtteri Kakkonen sekä hyökkäyksen tähtikaarti Janne Kumpulainen, kultakypärä Janne Kettunen, Jesse Pelamo, maalitykki Janne Väyrynen ja Aleksi Rutanen.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa toisensa. Voitot ovat 3–2 lohipaidoille, mutta edellisen kohtaamisen KeuPa vei Trio Areenalla tylysti maalein 3–8.

– Se oli meiltä haluton ja laiska esitys mitään vastustajalta pois ottamatta. Sitä edellinen peli Keuruulla oli taas meiltä sitten loistava. KeuPan eturivin hyökkääjät ja pakit ovat tehokkaita hyökkäyssuuntaan ja heillä on hyvä ylivoima ja kärkijätkät siellä pystyvät pelejä ratkomaan. Meidän pitää olla parhaimmillaan ja pysyä omassa pelisapluunassa koko 60 minuuttia, niin silloin meillä on mahdollisuus voittaa, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa häntä:

#16 Eetu Mäki, Kiekko-Vantaa

Taitava ja vikkelä tulokaslaituri on pelannut hienon kauden. Mäeltä nähtiin keskiviikkona todella upea esityö ylivoimalla Samuel Sikstuksen ylivoimaosumaan. Mäki on tulokkaiden pistepörssissä viidentenä. Omaa hyvän ja tarkan  laukauksen.

#11 Riku Tiainen, KeuPa HT

Viime kaudella lohinutussa nähty KeuPa-laituri on iskenyt tehot 3+15 tämän kauden 34 ottelussa. Ei ole säästynyt vammoilta tälläkään kaudella. Ulottuva laituri omaa potentiaalia tuloksentekoon.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa 26 kertaa. Voitot ovat tasan 13–13.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä toisena ja enää pisteen päässä Ketterän Jaakko Lantasta. Kainulainen on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten alivoimamaaleja sarjassa (7 kpl).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 23+31=54

2) Julius Valtonen 15+24=39

3) Joonas Niemelä 17+20=37

4) Petteri Villanen 13+21=34

5) Eetu Mäki 13+20=33

KeuPan sisäinen pistepörssi:

1) Janne Kettunen 21+26=47

2) Janne Väyrynen 21+20=41

3) Janne Kumpulainen 7+31=38

4) Jesse Pelamo 8+24=32

5) Jani Siekkinen 10+16=26

Mestis