Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarjan viimeisessä kotipelissä isot panokset

21.03.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Tikkurilan Areenalla Peliitat.

Kiekko-Vantaa ja Heinolan Peliitat iskevät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla. Jaossa on äärimmäisen tärkeät pisteet.

Kiekko-Vantaa on runkosarjan viimeiseen viikkoon lähdettäessä sijalla 10 ja saalistanut 49 ottelusta 64 pistettä.

Lohipaidoilla on tällä viikolla edessä kolme viimeistä runkosarjan ottelua: tiistaina kohdataan kotona siis Peliitat, perjantaina pelataan vieraissa IPK:ta vastaan ja lauantaina taistellaan pisteistä Joensuussa.

Kiekko-Vantaa tarvitsee edelleen voittoja keinolla millä hyvänsä. Sijoilla 9–13 käyvät vielä kovaa vääntöä kahdesta viimeisestä paikasta pudotuspeleihin.

Kiekko-Vantaa on kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Lohi nappasi viime perjantaina tärkeän 6–2-voiton SaPKosta. Vantaalaisten maaleista vastasivat neljästi onnistunut Joni Piipponen, Niclas Tenhovuori ja Niko Mikkola.

Peliitat on sarjassa sijalla 13 ja saalistanut 49 ottelusta kasaan 57 paunaa. Sillä on vielä teoreettinen mahdollisuus yltää pudotuspeleihin.

Peliitat on neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Sunnuntaina se koki kotonaan 1–4-tappion Joensuun Kiekko-Pojille.

Hannes Hyvösen luotsaama Peliitat on työteliäs joukkue, josta löytyy paljon yksilötaitoa.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Peliitat voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen, mutta Lohi on vienyt kaksi viimeisintä. Kaksi viikkoa takaperin Kiekko-Vantaa kaatoi nousujohteisella esityksellä Peliitat vieraskaukalossa 4–3 jatkoajan jälkeen.

– Hyvä startti vaaditaan nyt, viimeksi oltiin Heinolassa ihan unessa kun peli alkoi. Oman maalin edustan puolustamiseen tarvitaan napsu lisää. Peliitoilla on hyvä ylivoima. Erikoistilanteet on tärkeässä roolissa huomennakin ja kyllä me sitä kylmäpäisyyttä tarvitaan myös, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoi. 

Kiekko-Vantaa–Peliitat tiistaina klo 18.30 Tikkurilan Areenalla. Hanki liput runkosarjan viimeiseen kotimatsiin TÄÄLTÄ. Ennen ottelun alkua palkitsemme Kiekko-Vantaan U20 -mestarijoukkueen. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 26+15=41

2) Roope Elimäki 11+20=31

3) Niko Mikkola 9+20=29

4) Kristjan Kombe 8+21=29

5) Erik Embrich 9+16=25

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Heikkilä 17+22=39

2) Sergey Popov 19+15=34

3) Elias Elomaa 8+14=22

4) Juuso Arola 6+16=22

5) Niklas Nordgren 3+19=22

Mestis