Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa hurjat panokset – "Isoista asioista pelataan"

12.03.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan keskiviikkona Trio Areenalla Lempäälän Kisan.

Kiekko-Vantaa ja LeKi iskevät yhteen Trio Areenalla kutkuttavan jännittävällä Mestiksen keskiviikkoillan kierroksella. Panokset ovat valtavat, sillä Kiekko-Vantaa taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta ja LeKi puolestaan tappelee runkosarjan voitosta.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspelipaikkaan kolme pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua.

Vantaalaisten on voitettava jäljellä olevat ottelunsa ja kahdeksantena olevan RoKin on hävittävä molemmat ottelunsa. Karsintojen välttämiseksi Kiekko-Vantaa tarvitsee kaksi pistettä.

Kiekko-Vantaa on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja jäänyt niissä maaleitta. Viime perjantaina lohipaidat kärsivät 0–5-tappion Trio Areenalla Iisalmen Peli-Karhuille, joka niin ikään on vielä pudotuspelitaistelussa mukana.

Lohipaitojen on löydettävä tehot hyökkäyspäässä ja saatava erikoistilannepelaaminen kuntoon. Kiekko-Vantaan täytyy pystyä pelaamaan yhtenäisesti joukkueena ja luottaa kärsivällisesti omaan pelitapaan.

Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen on kiinni Mestiksen piste- ja maalipörssin voitossa. Edellisen kerran vantaalaisseuran pelaaja on voittanut sarjan pistepörssin kaudella 2000–01, kun Markku Takala takoi 58 pistettä.

Lohipaitojen sairaslistalla on edelleen tärkeitä miehiä, mutta harjoitusvahvuuteen liittyivät tällä viikolla hienon kauden Kiekko-Vantaan A-nuorissa pelanneet maalivahti Niku Halla-Aho, puolustajat Ville Österman, Tomi Turunen, B-juniori-ikäinen tulevaisuuden lupaus Oliver Tuhkanen sekä hyökkääjät Oliver KIljunen, Samu Poutanen ja Nuorten SM-liigan alemman loppusarjan maalikuninkuuden voittanut Niko Lottanen.

Sensaatiomaisen kauden pelannut LeKi on Mestiksessä toisena ja taistelee tiukasti Hermeksen kanssa runkosarjan voitosta. Joukkueet ovat tällä hetkellä samoissa pisteissä. LeKille kyseessä on joka tapauksessa seurahistorian paras sijoitus runkosarjassa Mestiksessä.

Miika Kuusela on saanut saukkopaidat pelaamaan todella vauhdikasta ja tehokasta jääkiekkoa. Moni joukkue on tällä kaudella ollut vaikeuksissa LeKin pelinopeuden kanssa.

Eniten maaleja tehnyt LeKi on pelannut viime viikot kolmella ketjulla, mutta todennäköisesti se vahvistuu keskiviikolle Tapparan A-nuorten pudottua Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä.

LeKillä on alla kaksi tappiota, jotka se kärsi Ketterälle ja SaPKolle. Seitsemästä edellisestä ottelustaan saukkopaidat ovat voittaneet kaksi.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa Mestiksen runkosarjassa. Saukkopaidat ovat voittaneet nämä kaikki. Keskiviikkona Vantaan kiekkoylpeyden täytyy löytää keinot LeKin kaatamiseksi.

Kiekko-Vantaa–LeKi keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

HUOM! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Edelliset kohtaamiset tällä kaudella:

29.9.2018 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–4

17.10.2018 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–2

31.10.2018 Kiekko-Vantaa–LeKi 3–5

14.11.2018 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–2

18.1.2019 Kiekko-Vantaa–LeKi 4–6

Seuraa heitä:

#20 Ville-Valtteri Mustonen, K-Vantaa

Joukkuepelaaja, joka antaa pelistä toiseen kaikkensa kaukalossa. Liukasliikkeinen ja työteliäs laitahyökkääjä takoi Jokereiden A-nuorille tällä kaudella 44 ottelussa tehot 14+19=33. Lohipaidassa tällä kaudella seitsemän ottelua tehoilla 0+4. Nähdäänkö uran ensimmäinen Mestis-maali tänään?

#3 Santeri Vuoti, LeKi

Tulikuuma laitahyökkääjä on noussut Mestiksen pistepörssissä neljänneksi. Taitava ja nopea virtuoosi on jo rikkonut LeKin yhden kauden Mestis-ajan piste-ennätyksen. Yksi sarjan kovimmista laitureista. Seitsemän ottelun mittainen pisteputki katkesi lauantaina.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa on pelannut kuusi erää ilman tehtyä maalia kotikaukalossa.

– LeKi on voittanut kuusi joukkueiden edellistä kohtaamista putkeen Mestiksessä. Kiekko-Vantaan edellinen voitto LeKistä tuli 8. joulukuuta 2017 Trio Areenalla Juha Tarkkasen maaleilla jatkoajan jälkeen lukemin 2–1.

– Joukkueet ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 58 kertaa. Voitot ovat 31–27 LeKin eduksi.

– Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen pistepörssiä, Joona Monto on kolmantena ja Joel Sund viidentenä.

– Upeaa tulokaskautta pelaava Waltteri Ignatjew on pelannut Mestiksessä eniten nollapelejä tällä kaudella (4 kappaletta).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 36+30=66

2) Joona Monto 13+41=54

3) Joel Sund 18+30=48

4) Erik Embrich 12+11=23

5) Joona Harjama 5+17=22

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Santeri Vuoti 19+34=53

2) Kristian Tanus 13+29=42

3) Janne Seppänen 13+27=40

4) Matias Haaranen 11+26=37

5) Niko Lahtinen 18+13=31

Mestis