Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarjan viimeinen paikalliskamppailu keskiviikkona Espoossa

15.02.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona vieraskaukalossa Kiekko-Espoon.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen keskiviikkona Metro Areenalla.

Kiekko-Vantaa taistelee pudotuspelipaikasta ja on sarjassa sijalla 11 ja saalistanut 38 ottelusta 48 pistettä. Pistekeskiarvo on 1,263. Voittoja tarvitaan keinolla millä hyvänsä.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime viikolla Kiekko-Vantaa pelasi tiistaina todella hyvän ottelun kotona KeuPaa vastaan, mutta kaatui tehottomuuteen. Perjantaina Imatran Ketterän vieraana avauserä oli tasainen, mutta lukemat taululla olivat 0–3 ja selkäranka katkesi siihen. Yksi tehty maali kahteen peliin on myös aivan liian vähän voittaakseen kiekkopelejä.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on kapteeni Joni Piipponen, joka taistelee Mestiksen maalipörssin voitosta. Viime aikoina joukkueen pisterohmu on ollut taiturimainen hyökkääjä Kristjan Kombe

Kiekko-Espoo on sarjassa toisena ja saalistanut 34 ottelusta kasaan 62 pistettä. Pistekeskiarvo on 1,824. Matkaa sarjakärkeen on kymmenen pistettä.

Kiekko-Espoo on pelannut vuodenvaihteen jälkeen hyvin ja voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Sunnuntaina Kiekko-Espoo murskasi Forssan Palloseuran kotonaan maalein 4–0.

Kiekko-Espoon kultakypärää kantaa Oula Kuure, sillä joukkueen ykköstykki Mikko Lehtonen siirtyi loppukaudeksi Saksaan.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolme kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 2–1 ja pisteet 6–2.

– Jokaisella osa-alueella meidän täytyy parantaa siitä mitä viime perjantaina nähtiin. Meidän täytyy olla heti alusta asti valmiita pelaamaan. Meidän pitää puolustaa tiiviisti ja iskeä paikoista maalit, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo. 

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa klo 18.30 Metro Areenalla.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joni Piipponen 17+13=30

2) Kristjan Kombe 6+20=26

3) Niko Mikkola 7+14=21

4) Roope Elimäki 8+12=20

5) Erik Embrich 6+13=19

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa on sarjan paras alivoimajoukkue (86,27%)

– Kiekko-Vantaan puolustaja Niko Mikkola on pakkien pistepörssissä viidentenä. Mikkolalla on matkaa Kiekko-Vantaan yhhden kauden pakkien piste-ennätykseen 12 pistettä.

– Kiekko-Vantaan Samuli Tervo on torjuntatilaston kasi Mestiksessä

Mestis