Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarja pakettiin paikalliskamppailulla Espoossa – ”Lähdetään hakemaan voitto ja katsotaan sitten sarjataulukkoa”

19.03.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussa lauantaina Kiekko-Espoon kuumassa paikalliskamppailussa.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen lauantaina Metro Areenalla. Riippuen perjantain kierroksesta panoksia voi riittää vielä paljonkin.

Lohipaidat haluavat varmistaa kotiedun villi kortti -kierrokselle – tosin se voi varmistua jo perjantain kierroksen tuloksilla. Kiekko-Espoo varmistaa puolestaan viikon kahdesta pelistä kolmella paunalla runkosarjan voiton.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä ja aloittaa kannunjahdin villi kortti -kierrokselta. Lohipaidat ovat voittaneet tauon jälkeen 11 ottelusta seitsemän.

Kiekko-Vantaa on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Torstaina se hävisi 0–4 kotikaukalossa Peliitoille, vaikka hallitsi kamppailua mielin määrin. Lohipaidoilla on viime aikoina ollut ongelmia maalinteon kanssa, sillä vaikka se on hävinnyt kolme edellistä ottelua, niin Kiekko-Vantaa on pelejä vienyt ja paikkoja on ollut runsaasti.

– On tapahduttava paluu perusasioiden äärelle. Vaikka emme ole pelanneet huonosti, niin harjoitellut asiat eivät ole konkretisoitunut maaleina tai voittoina. Meidän pitää olla tunnollinen ja tarkka pienissä asioissa, eikä niitä juttuja voi jättää tekemättä, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Espoo on sarjakärjessä ja on pelannut varsinkin tuloksellisesti vahvan runkosarjan. Kiekko-Espoo lähtee tähän viikkoon kaksi voittoa alla. Perjantaina se kohtaa vieraissa Peliitat.

Janne Tuunasen luotsaama joukkue on tauon jälkeen voittanut 10 ottelusta kuusi kamppailua.

Mestikseen nostetulla Kiekko-Espoolla on kasassa nimekäs nippu, jonka suurimpia tähtiä ovat ykköstorjuja Roope Taponen, puolustuksen konkari Mikko Kuukka ja JYP-laina Joni Jurmo sekä hyökkääjät Kurtis McLean, Anton Ollikainen, Julius Rantaeskola, Sami Anttila, Mikko Virtanen ja viime viikolla joukkueeseen liittynyt Tikkurilan Jää-Veikkojen kasvatti Teemu Ramstedt.

– Kiekko-Espoolla on laaja hyökkäysmateriaali ja iskun paikka taas on heidän pelin avaamisessa. Heillä on myös hyvät veskarit. Meidän pitää puolustaa tiiviisti ja löytää juonikkuutta sekä tylyyttä hyökkäyspäähän, Manninen sanoo.

Lauantaina Espoossa kohtaa kaksi vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta. Kiekko-Vantaan täytyy laittaa parasta pöytään ja käyttää maalipaikkansa tehokkasti. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kuusi kertaa toisensa. Voitot ovat Kiekko-Espoolle 4–2.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17 Metro Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Tsekkaa matsi Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#26 Konsta Hirvonen, Kiekko-Vantaa

Tunnollinen kahden suunnan sentteri. Liukasliikkeinen hyökkääjä, joka on loistanut varsinkin alivoimalla. Tärkeä palanen lohipaidoille.

#51 Mikko Virtanen, Kiekko-Espoo

Niin ikään kahden suunnan sentteri. Runsaasti liigakokemusta omaava hyökkääjä on tehnyt myös tulosta. Edellisen keskinäisen kamppailun hahmoja.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 9+22=31

2) Julius Valtonen 10+20=30

3) Oliver Kiljunen 16+12=28

4) Juuso Perttilä 7+17=24

5) Nuutti Viitasalo 3+11=14

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Samuel Jukuri johtaa Mestiksen torjuntatilastoa prosentilla 92,43.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä on Mestiksen pistepörssin vitonen.

– Kiekko-Vantaan maalitykki Oliver Kiljunen on Mestiksen maalipörssissä jaetulla toisella sijalla.

Mestis