Kiekko-Vantaa | Mestis

Roope Niskanen palaa kaukaloon – tällä miehistöllä Kooveen kaatoon

21.11.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään Trio Areenalla Kooveen. Kiekko tippuu jäähän klo 17.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskevät yhteen Trio Areenalla. Paluumuuttaja Saku Salmela nähdään lohinutussa pitkästä aikaa Tikkurilan valoissa.

Kiekko-Vantaa hamuaa takaisin voittojen tielle ja lähtee kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Eilen Kiekko-Vantaa koki 3–4-jatkoaikatappion FPS.n vieraana. Lohipaitojen maaleista vastasivat tulikuuma Oliver Kiljunen (2+0) ja Eetu Peltola. Peliesityksen on parannuttava roimasti.

Koovee on sarjassa kolmantena ja neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Koovee kaatoi eilen rankkareiden jälkeen TUTO:n vieraskaukalossa 4–3.

Koovee on voittanut kauden kahdeksasta vierasottelustaan peräti seitsemän, joten haaste on tänään kovimmasta päästä.

Kooveen tähtikaartia edustavat muun muassa ykköstorjuja Kimmo Rautiainen, puolustaja Matias Haaranen ja hyökkääjät Liam Finlay, Eero Savilahti ja Mestiksen pistepörssiä johtava Niko Lahtinen.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Pakistossa Nikke Kettukangas tulee Saku Salmelan rinnalle, hyökkäyksessä Juho Jokiharju jää sivuun pelikiellon takia ja Roope Niskanen tekee puolestaan paluun kaukaloon. Aku Kinnari ja Konsta Hirvonen tulevat Juuso Perttilän rinnalle ja Jolle Nikander saa laidoilleen vanhan tutkaparinsa Rasmus Lahnaviikin ja Jesse Pietikäisen.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Nico Nurmikanta sekä hyökkääjät Matias Sointu, Viljami Wacklin ja Samu Poutanen.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa neljä kertaa. Kiekko-Vantaa vei ensimmäisen, mutta Koovee kolme seuraavaa. Viimeksi viikko sitten Koovee kaatoi lohipaidat jatkoajalla 4–3-lukemin.

Kiekko-Vantaa–Koovee tänään klo 17 Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa tänään:

70 Oliver Kiljunen–12 Erkka Seppälä–11 Julius Valtonen

25 Aku Kinnari–26 Konsta Hirvonen–20 Juuso Perttilä

91 Jesse Pietikäinen–15 Jolle Nikander–40 Rasmus Lahnaviik

14 Roope Niskanen

 

33 Jarkko Pynnönen–3 Christian Silfver

13 Eetu Peltola–22 Elias Ulander

50 Nikke Kettukangas–23 Saku Salmela

86 Mico Luoto

 

1 Waltteri Ignatjew (35 Samuel Jukuri)

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, Kiekko-Vantaa

Neljän ottelun pisteputkessa iltaan. Kiekko-Vantaan kapteeni on äärimmäisen tärkeä pelaaja joukkueelleen. Rikkoi eilen 100 tehopisteen rajapyykin Mestiksessä.

#14 Matias Haaranen, Koovee

Ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen jatkoajalla. Taitava kiekollinen puolustaja rankkarispesialisti. Takonut pisteitä pinna per peli tahtia.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 5+13=18

2) Oliver Kiljunen 11+5=16

3) Juuso Perttilä 3+13=16

4) Julius Valtonen 2+12=14

5) Nuutti Viitasalo 3+8=11

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Niko Lahtinen 9+11=20

2) Liam Finlay 6+14=20

3) Joona Koppanen 6+11=17

4) Santeri Sillanpää 7+7=14

5) Matias Haaranen 2+8=10

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Oliver Kiljunen on paukuttanut neljässä peräkkäisessä ottelussa jokaisessa kaksi maalia. Kiljunen on neljän ottelun maali- ja pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet Mestiksessä 20 kertaa. Voitot ovat 12–8 Kooveelle.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä on neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Sentterivirtuoosi on takonut neljään edellliseen otteluun tehot 2+4.

Mestis