Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaan kotivoiton – Ignatjew nollasi RoKin

16.02.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kaatoi lauantain kiekkospektaakkelissa Trio Areenalla RoKin maalein 4–0 ja otti neljännen perättäisen kotivoittonsa.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen neljännen kerran tällä kaudella. Tikkurilan lauantai-illan huumassa pelattiin todella tärkeistä pisteistä pudotuspelipaikan kannalta.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän kamppailun kotiyleisön edessä, tylsytti pitkän vieraskiertueen väsyttämän vastustajan vahvuudet ja rynnisti upeaan voittoon.

Avauserässä ei maaleja nähty, mutta Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua ja loi hyviä maalipaikkoja. Toisessa erässä lohipaidat kuluttivat jäähypenkkiä, mutta alivoima toimi erinomaisesti ja joukkue laittoi kroppaa likoon.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat toisessa, erässä kun kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen löi takatolpalta kiekon pussiin juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja kokoonpanoon paluun tehneen Henri Tammisen esitöistä. Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava Saarelainen lisäsi pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Lohipaidat lisäsivät johtoaan toisen erän lopussa kauden yhdellä komeimmista maaleista. Hyökkääjä Erik Embrich tarjoili vapauttavan syötön ja puolustaja Emil Leppänen pääsi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon ja viimeisteli yhden käden rystykudilla limpun sisään.

Kolmannessa erässä RoKin bensa tuntui loppuneen ja Kiekko-Vantaa pelasi fiksusti puolustaen. Loistavaa kautta pelaava vauhdikas voimahyökkääjä Joel Sund iski tyylikkäästi läpiajosta 3–0-osuman.

Loppulukemat iski tyhjään rysään illan toisella osumallaan Miro-Pekka Saarelainen. Upean pohjustuksen osumaan teki taikuri Joona Monto, joka rikkoi seuran yhden kauden syöttöennätyksen. Kakkossyötön merkkautti puolustajalupaus Roope Reini.

Vantaalaisten maalissa Waltteri Ignatjew pelasi kauden neljännen nollapelin ja pysäytti 28 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla sarjassa seitsemänneksi. Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla SaPKoa vastaan.

Kiekko-Vantaa–RoKi 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

24.30 1–0 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Henri Tamminen)

38.32 2–0 Emil Leppänen (Erik Embrich, Joona Harjama)

56.36 3–0 Joel Sund

59.15 4–0 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Roope Reini) TM