Kiekko-Vantaa | Mestis

Riku Tiaisen kausi lohipaidassa päättyi loukkaantumiseen – ”Iso peukku Pohjola Sairaalalle”

06.02.2019

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Riku Tiaisen kausi päättyi loukkaantumiseen.

Viime kevään Mestis-mestari Riku Tiainen lähti kauteen suurin odotuksin. Taitavalle hyökkääjälle oli tarjolla suuri ruutu Kiekko-Vantaan hyökkäyksessä. Jyväskyläläislähtöisen Diskos-kasvatin kausi päättyi kuitenkin leikkauksen vaatineeseen ylävartalovammaan.

Tiainen pelasi tällä kaudella lohipaidassa vain 15 ottelua, joissa saalisti kaksi syöttöpistettä. Hän loukkaantui marraskuussa ottelussa LeKiä vastaan. Paluun kaukaloon piti tapahtua joulutauon jälkeen, mutta vamma uusiutui harjoituksissa.

– Tietenkin harmittaa paljon tämä loukkaantuminen ja se, että kausi jäi minun osaltani lyhyeksi. Loukkaantumiset kuitenkin kuuluvat jääkiekkoon ja nyt kävi näin. Nyt on aikaa laittaa paikat kuntoon ensi kautta varten, Riku Tiainen kertoo.

Tiainen sai laadukasta hoitoa Kiekko-Vantaan yhteistyökumppanin Pohjola Sairaalan ammattitaitoisilta lääkäreiltä.

– Pohjola Sairaalalle iso peukku. Kaikki on sujunut hyvin, eikä ole itse tarvinnut keskittyä muuhun kuin toipumiseen, Tiainen kehuu.

Kuntoutuminen leikkauksesta on sujunut hyvin.

– Tänään on toinen päivä ilman kantosidettä. Nyt saa alkaa hiomaan jo liikeratoja, Tiainen valotti.

Pelaajan ei ole koskaan helppoa seurata loukkaantuneena otteita katsomosta käsin, kun ei pysty auttamaan joukkuetta itse.

– Ei se helppoa tai mukavaa ole. Tämän kauden kohtalo oli omalta osaltani tällainen. Haluan kuitenkin olla tukemassa joukkuetta, Tiainen kertoo.

Runkosarjaa on maajoukkuetauon jälkeen jäljellä enää kymmenen ottelun verran. Kiekko-Vantaa taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

– Saimme viime viikolla kurssin käännettyä ja peliä enemmän uomiinsa. Uskon vahvasti, että nousemme ja tästä tulee meille vielä hyvä ja pitkä kevät pudotuspeleissä, Tiainen päättää.

Mestis