Kiekko-Vantaa | Mestis

Ratkaiseva puolivälierä lauantaina Joensuussa

09.04.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina PKS Areenalla Joensuun Kiekko-Pojat kolmannessa ja ratkaisevassa puolivälieräottelussa.

Kuuma ja kiihkeä ottelusarja Kiekko-Vantaan ja Joensuun Kiekko-Poikien välillä on tilanteessa 1–1 ja ratkaiseva kolmas puolivälierä on edessä lauantaina Joensuussa.

– Onhan nämä tällaiset pelit, joissa molemmille joukkueille teema on tulos tai ulos, niin huikeita ja unohtumattomia hetkiä. Näissä peleissä voi kasvaa voittajaksi. Kevet etenee ja panokset kasvavat ja nyt pelataan vain ja ainoastaan voitosta, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Puolivälieräsarja starttasi tiistaina Joensuussa, jossa tiukka ja tasainen vääntö päättyi lopulta Joensuun Kiekko-Poikien 3–6-voittoon. Kiekko-Vantaa ei saanut parasta irti kuin vain ajoittain ja hukkasi kahdesti johtoaseman.

Kiekko-Vantaa paransi paljon torstain toiseen puolivälierään ja pelasi vahvan kamppailun kotikaukalossa viimeistä viisiminuuttista lukuun ottamatta. Lohipaidat kaatoi Kiekko-Pojat jännitysnäytelmässä lopulta 5–4-lukemin. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Jarkko Pynnönen, Eetu Peltola, Eetu Mäki, Juuso Perttilä (1+2) ja Julius Valtonen (1+2).

– Pelasimme 55 minuuttia hyvää lätkää. Vikalla vitosella passivoiduimme ja jäädyimme, mutta se on sinänsä luonnollista, koska olimme ensimmäistä kertaa sellaisessa tillanteessa, että oli pakko voittaa ja puolustimme johtoa. Uskon, että lauantaina olemme sellaisessa tilanteessa järkevämpiä ja ottaneet opiksi. JoKP on iso ja vahva jengi, mutta siinä kamppailupeleissä ja taklauksissa ei jääty yhtään vaan päinvastoin, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa tarvitsee lauantaina nappionnistumisen jokaisella osa-alueella. Erikoistilanteet, maalivahtipeli, hetkessä elämisen taito, maalinedustapeli ja kamppailut korostuvat. Joensuussa odottaa myös huomattavasti isompi kaukalo.

– JoKP tulee jälleen varmasti kovaa alkuun ja siihen meidän pitää olla valmiita ja kestää se paine. Ylivoima- ja alivoimapeli ovat isossa roolissa. Heidän paine pitää pystyä puhkomaan järkevästi, saada toiseen päähän peliä ja iskeä paikoista maalit, Manninen linjaa.

Joensuun Kiekko-Pojat–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17 PKS Areenalla. Ottelua voit väijyä Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#20 Juuso Perttilä, Kiekko-Vantaa

Taiturimainen hyökkääjä taikoi torstaina tehot 1+2 joukkueiden toisessa puolivälieräottelussa. Kokenut konna omaa loistavan pelisilmän ja hyökkäyspään taidot ovat priimaa.

#41 Jussi Tammela, JoKP

Joukkueensa tehokkain pelaaja pudotuspeleissä. Vahva vääntäjä, mutta omaa myös laadukkaan laukauksen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssin pleijareissa:

1) Juuso Perttilä 3+2=5

2) Julius Valtonen 1+4=5

3) Aleksi Halme 1+3=4

4) Rasmus Lahnaviik 1+3=4

5) Jarkko Pynnönen 2+1=3

Joensuun Kiekko-Poikien sisäinen pistepörssi:

1) Jussi Tammela 3+2=5

2) Teemu Siironen 2+3=5

3) Olli Korhonen 1+2=3

4) Lauri Heino 2+0=2

5) Samuel Salonen 1+1=2

Mestis