Kiekko-Vantaa | Mestis

Puolivälieräsarja huipentuu Trio Areenalla – ”Saadaan se tulos mikä ansaitaan”

12.09.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa jääkiekon Suomen Cupin ratkaisevassa puolivälieräottelussa perjantaina Tikkurilassa Kooveen. Lohipaidoilla on pakkovoiton paikka ja voitto pitää raapia myös jatkoeräottelussa.

Kiekko-Vantaa lähtee jahtaamaan perjantai-iltana kotipubissa välieräpaikkaa Suomen Cupissa. Lohipaidat tarvitsevat voiton varsinaisella peliajalla ja tämän jälkeen vielä 20 minuutin mittaisesta jatkoeräottelusta, joka tasatuloksella ratkeaa vasta voittolaukauskilpailussa.

Koovee kaatoi keskiviikkona Kiekko-Vantaan Tampereella puolivälieräavauksessa maalein 5–2. Vantaalaisten maaleista vastasivat voimalaituri Joel Sund ja mailataituri Julius Valtonen. Lohipaidat olivat pelin päällä, mutta räikeät virheet puolustuspelissä ja tehoton viimeistely käänsivät kamppailun isännille.

– Meidän täytyy lähteä parantamaan ihan jokaisella osa-alueella. Hyvä, että uusi mahdollisuus tulee nopeasti eteen. Tärkeintä on nähdä miten joukkue reagoi edellisen ottelun suoritukseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Se, että Kiekko-Vantaa tarvitsee käytännössä kaksi voittoa saman päivän aikana, ei muuta valmistautumisessa mitään. Lohipaidat jättävät kaiken laatikkoon. Se on selvä.

– Se ei muuta mitään. Ei me voida hypätä tulokseen, vaan se on seurausta siitä mitä me olemme huomenna. Saadaan se tulos mikä me ansaitaan, Welling sanoo.

Kiekko-Vantaan paras pistemies Suomen Cupin otteluissa on ollut Julius Valtonen, joka on saalistanut kolmessa ottelussa tehot 3+2. Myös taitava ja nopea laitahyökkääjä Aleksi Halme on tintannut kolme kaappia.

Koovee on vahvistunut alkavalle kaudelle huomattavasti ja se on osoittanut vaarallisuutensa jo harjoituskaudella. Niin Janne Seppäsen johtama ykköskentällinen kuin Otto Mäkisen liidaamaa kakkosvitja ovat tehneet harjoituskaudella tuhoisaa jälkeä.

Kiekko-Vantaa saakin laittaa perjantaina parasta pöytään saavuttaakseen historiallisen paikan neljän parhaan joukossa Suomen Cupissa.

– Koovee on hyvä joukkue ja siellä on paljon taitavia pelaajia. Huomenna pitää olla heti alusta saakka valmis taistelemaan ja jänteen täytyy kestää koko pelin, Welling tietää.

Kiekko-Vantaa–Koovee perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Liput ovelta 10 euroa ja erityisryhmät (eläkeläiset, varusmiehet, siivilipalvelus, työttömät, invalidit ja opiskelijat) 5 euroa. Ovet ja Ice-Cafe aukeavat tuntia ennen ottelua.

Seuraa heitä:

#26 Petteri Villanen, K-Vantaa

Viime kaudella Nuorten SM-liigassa häikäissyt laitahyökkääjä on yksi alkavan sesongin Mestiksen viihdepaketteja. Taitava, vikkelä ja juonikas hyökkääjä on väläytellyt temppujaan myös harjoituskaudella. Kiekko tottelee lavassa ja tekee hommia joukkueen eteen joka puolella kaukaloa.

#16 Juho Jokiharju, Koovee

Mielenkiintoinen hyökkääjä palasi Pohjois-Amerikasta kasvattajaseuraansa. Isä Juha Jokiharju oli voittamassa Jokereille Suomen mestaruutta 1994 ja pikkuveli Henri Jokiharju on tuore maailmanmestari ja aloittaa toista kauttaan NHL-kaukaloissa. Juho on taitava hyökkääjä, jonka vahvuudet tulevat esiin hyökkäysalueella. Nakutti junioreissa kovia pistemääriä. Edusti Kiekko-Vantaata kaudella 2013–14 Nuorten Mestiksessä ja taputteli 50 tehopistettä.

Kiekko-Vantaan pistepörssi Suomen Cupissa:

1) Julius Valtonen 3+2=5

2) Joel Sund 2+3=5

3) Aleksi Halme 3+1=4

4) Roope Reini 1+3=4

5) Joonas Niemelä 2+1=3

Kooveen pistepörssi Suomen Cupissa:

1) Juho Jokiharju 4+6=10

2) Miika Heikkilä 3+5=8

3) Otto Mäkinen 2+6=8

4) Ville Saloranta 2+4=6

5) Miro Nalli 2+2=4

Mestis