Pleijariunelma elää – Elimäki ratkaisi trillerin viimeisellä minuutilla

25.03.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa nappasi elintärkeät kolme pistettä mielettömän jännitysnäytelmän jälkeen kaatamalla IPK:n vieraskaukalossa maalein 2–1.

Kiekko-Vantaa ja IPK iskivät yhteen perjantai-illan trillerissä. Iisalmen Kankaan montussa nähtiin jännittävä vääntö sarjapisteistä, joka ratkesi lopulta viimeisellä minuutilla.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun hyvin ja pelasi kahteen suuntaan melko hyvän erän vieraskaukalossa. Lohi aloitti maalinteon ajassa 8.10, kun Jesse Pietikäinen iski maalin edestä Joonas Rinnetmäen laukomasta kiekosta tulleen irtopalan sisään.

Toisessa erässä molemmilla oli vahvat jaksonsa. Kiekko-Vantaalle tarjottiin lisämaaleihin mahdollisuutta neljän minuutin ylivoimapätkän kautta. Ennen tätä Erik Embrichille tuli loistotontti erän alkupuolella Roope Elimäen syötöstä.

Kolmas erä oli täysin IPK:n hallintaa ja Kiekko-Vantaa joutui puolustamaan tiukasti omassa päässä. Jokainen jätkä laittoi kroppaa likoon ja maalissa Samuli Tervo otti useita maagisia torjuntoja.

Kolmen pinnan potti oli enää vajaan kolmen pisteen päässä, kun IPK onnistui tasoittamaan pelatessaan ilman maalivahtia. Ruotsalaishyökkääjä Linus Wernerson laukoi kiekon pyörityksen jälkeen etukulmasta sisään.

Kiekko-Vantaa aktivoitui takaiskun jälkeen ja sai peliä toiseen päätyyn. Olli Maansaari vedettiin nurin vajaa kaksi minuuttia ennen loppua ja IPK-pakki Artem Volkov lähti boksiin.

Lohi iski huimassa trillerissä voittomaalin vain 27 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun kultakypärä Roope Elimäki astui esiin, nousi kulmauksesta maalille ja laukoi kiekon tarkasti takanurkkaan.

– Iso voitto meille. Puolustimme hyvin maalin edustaa tänään. Kolmannessa erässä meni peli roiskimiseksi ja tuolta se välillä näyttää, kun puolustat johtoa kynsin ja hampain. Elimäellä lapa on kuuma ja tärkeään paikkaan maali, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa otti täydet kolme pistettä ja piti pleijariunelman omissa käsissä. Myös TUTO voitti perjantaina, joten pudotuspelipaikka ratkeaa lauantain kierroksella.

Kiekko-Vantaa matkustaa huomenna Joensuun Kiekko-Poikien vieraaksi.

IPK–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

8.10 0–1 Jesse Pietikäinen (Joonas Rinnetmäki)

57.06 1–1 Linus Wernerson (Jacob Bjerselius, Santeri Suomalainen) IM

59.33 1–2 Roope Elimäki (Niclas Tenhovuori, Tommi Laakso) YV