Kiekko-Vantaa | Mestis

Pleijarit käyntiin tiistaina Trio Areenalla

29.03.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa pudotuspelien villi kortti -kierroksella Peliitat. Puolivälieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen tiistaina Tikkurilassa alkavassa pudotuspelisarjassa. Odotettavissa on kuuma ottelusarja, jossa mitään ei saa ilmaiseksi.

Tänä keväänä Mestiksen pudotuspelit pelataan finaaleja lukuun ottamatta paras kolmesta -sarjoina. Ensimmäisen pelin merkitys siis korostuu.

– On totta, että ensimmäinen peli on nyt erittäin tärkeä, mutta ei tekeminen saa mennä ylilatauksen puolelle. Valmistaudumme samalla tavalla kuin runkosarjanpeleihin, mutta fokus pitää olla siinä, että seuraava peli on aina kauden tärkein, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaa oli Mestiksen runkosarjassa lopulta seitsemäs. Koronan aiheuttaman sarjatauon jälkeen lohipaidat voittivat 12 ottelusta yhdeksän ja paransi peliään.

Lohipaitojen tehokkaimpia pelaajia runkosarjassa olivat maestro Erkka Seppälä, pehmeäkätinen kippari Julius Valtonen, härkämäinen maalitykki Oliver Kiljunen ja taiturimainen Juuso Perttilä. Pakistossa Eetu Peltola mahtui pakkien pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon.

Kiekko-Vantaa on Mestiksen pudotuspeleissä 16. kertaa ja seura on saavuttanut aiemmin kaksi hopeaa. Nyt lohipaidat ovat pleijareissa kahden vuoden tauon jälkeen.

Peliitat oli Mestiksen runkosarjassa kymmenes ja kampesi viimeisen villi kortti -paikan FPS:n sulattua viimeisessä pelissä karmealla tavalla. Vesa Petäjän luotsaama joukkue paransi peliään niin ikään tauon jälkeen ja voitti 12 ottelustaan seitsemän. 

Peliitat on ensimmäistä kertaa pudotuspeleissä sitten kauden 2016–17 ja tämä on sille seurahistorian kolmas kerta pleijareissa. 

Entien maaleja runkosarjassa päästänyt Peliitat on tunnettu sitoutuneesta joukkuepelistään. Runkosarjan loppua kohti se myös puolusti tiiviisti.

Peliittojen avainpelaajia ovat ykköstorjuja Kristian Tamminen, puolustajat Jere Vertanen, Toivo Pennanen, Kasperi Torikka ja hyökkäyksen Joel Kerkkänen, Pelicans-lupaus Leevi Tukiainen, Erno Ripatti ja viime kaudella lohipaidassa esiintynyt Markus Lahtinen.

– Peliitat on kova joukkue. Maukka Lahtisen (Markus Lahtinen) johtama nippu. He tulevat kovaa niskaan ja jokainen joukkue saa näihin peleihin lisää buuustia, joten sieltä voi tulla mitä tahansa ja meidän pitää olla valmis siihen, Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen tietää.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat runkosarjassa kolme kertaa: helmikuussa Heinolassa Kiekko-Vantaa haki 4–3-vierasvoiton Christian Silfverin johdolla, Trio Areenalla maaliskuun alussa lohipaidat nappasivat 5–2-voiton Julius Valtosen näyttäessä eteen, mutta runkosarjan viimeisessä kotipelissä 18. maaliskuuta Peliitat kaivoi 0–4-vierasvoiton Kiekko-Vantaan hallinnasta huolimatta.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 46 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 27–19. Mestiksen pudotuspeleissä seurat eivät ole ennen tätä kohdanneet.

– Maalinedustapelaaminen on isossa roolissa ja nälkää pitää olla ratkoa pelejä, Valtonen kertoo.

Kiekko-Vantaa–Peliitat tiistaina klo 18.30 Trio Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Matsia voit seurata Ruutu -palvelusta.

Seuraa heitä:

#3 Christian Silfver, K-Vantaa

Taitava ja kokenut kiekollinen puolustaja. Kohtaa pleijareissa tuttuakin tutumman joukkueen.

#72 Erno Ripatti, Peliitat

Kokenut sentteri ja joukkueensa avainpelaajia. Voittanut urallaan kolme Mestis-mestaruutta.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 9+22=31

2) Julius Valtonen 10+20=30

3) Oliver Kiljunen 15+12=28

4) Juuso Perttilä 7+19=26

5) Eetu Peltola 6+10=16

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Leevi Tukiainen 7+13=20

2) Markus Lahtinen 8+11=19

3) Joel Kerkkänen 11+7=18

4) Jere Vertanen 4+13=17

5) Joona Lankinen 3+14=17

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kokenein pudotuspelipelaaja on Nikke Kettukangas, jolla on tilillä 20 Mestiksen pudotuspeliottelua.

–  Runkosarjan pistepörssin kymmenen parhaan joukossa oli kaksi Kiekko-Vantaan pelaajaa: Erkka Seppälä sijoittui seitsemänneksi ja Julius Valtonen kymmenenneksi. Eetu Peltola sijoittui Mestiksen pllusmiinustilastossa toiseksi lukemalla +18.

– Kiekko-Vantaan Samuel Jukurin torjuntaprosentti oli Mestiksen toiseksi paras runkosarjassa.

Mestis