Kiekko-Vantaa | Mestis

Pleijaripaikka tähtäimessä – Kiekko-Vantaa haastaa perjantaina IPK:n Trio Areenalla

06.02.2020

Kuva: Shaun Duncan

 

Pudotuspelipaikkaa jahtaava Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla kotiedusta taistelevan Iisalmen Peli-Karhut.

Kiekko-Vantaa ja IPK iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla – panosta riittää valtavasti molemmilla, joten edessä on varmasti kuuma kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

– Lähdetään parantamaan omaa kotipelaamista. Nöyrin mielin, muttei nöyristellen. Tiedostetaan oma tilanne ja tiedetään, että vastassa on sarjan kovimpia joukkueita. Yritetään säilyttää oma pelaaminen alusta loppuun ja oli tilanne mikä tahansa, sillä ne pelin peruskivet eivät saa sieltä kadota mihinkään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä ja saalistanut 40 ottelusta 47 paunaa. Matkaa pleijaripaikkaan on kaksi pistettä.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Keskiviikkona lohipaidat kokivat 2–3-tappion kotikaukalossa TUTO:lle. Vantaalaisten maaleista vastasivat jenkkipakki Jack Glover ja Eetu Torpström.

Kotikaukalossa Kiekko-Vantaalla on viime aikoina ollut tuloksellisesti vaikeaa, sillä lohipaidat ovat voittaneet seitsemästä edellisestä kotipelistään vain yhden.

Kiekko-Vantaalla ratkaisupotentiaalia löytyy laajalta rintamalta ja kasassa on laadukas nippu, mutta nyt kaikki potentiaali on saatava kauden tärkeimmällä hetkellä ilta.

Kiekko-Vantaa tarvitsee tasapainoisen 60-minuuttisen perjantaina voittaakseen ja pelin jokaisella osa-alueella tarvitaan vähintään steppi vielä eteenpäin.

– Tehdään kentällä sovittuja juttuja koko pelin ajan ja se pelin perusrakenne pitää säilyä koko ajan ja intohimo olla mukana jokaisella, niin sitä kautta jännekin siellä säilyy, Manninen tietää.

Lohipiatojen kultakypärää kantaa sentterivirtuoosi Harri Kainulainen.

Iisalmen Peli-Karhut on sarjassa viidentenä ja saalistanut 37 ottelusta 65 paunaa. IPK tappelee kotiedusta ja neljänteen sijaan sillä on nyt matkaa piste.

Viime kaudella KeuPa HT:n Mestis-finaaleihin luotsannut Niko Härkönen on tehnyt hienoa työtä IPK:n peräsimessä läpi kauden.

Viidestä edellisestä ottelustaan IPK on voittanut kaksi. Viime lauantaina se koki 3–7-tappion Peliittojen vieraana. Iisalmelaisten maaleista vastasivat KalPa-laina Henri Knuutinen, Jere-Matias Alanen ja Aleksi Hämäläinen.

IPK:lla on laadukas materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Henri Kiviaho, pakkien pistepörssin kolmonen Saku Kinnunen, ranskalaispakki Hugo Gallet ja hyökkäyksen kirkkain tähti Ilkka Pikkarainen, Timi Lahtinen, Aleksi Hämäläinen, Jere-Matias Alanen, Aatu Hämäläinen ja Mikko Juusola.

– Kieroja savolaisia vastassa. Iso osa heidän pelaajistaan tulee KalPan junnuputken läpi, joten kiekollisesti taitavia pelaajia vastassa. Siellä on hyvä ylivoima ja muutama todella hyvä yksilö tähän sarjaan, jotka voivat omalla henkilökohtaisella taidolla ratkaista pelejä. Odotettavissa on varmasti vauhdikas ja kovatempoinen lätkämatsi, Manninen sanoo.

IPK:n kultakypärää kantaa NHL-kokemustakin omaava Ilkka Pikkarainen.

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kahdesti: lokakuun lopussa IPK murskasi lohipaidat Iisalmessa 6–0 ja marraskuussa Peli-Karhut kukisti Kiekko-Vantaan jatkoajalla Juuso Nevalaisen osumalla 3–2.

Kiekko-Vantaa–IPK perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit kätevästi Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa häntä:

#46 Jack Glover, K-Vantaa

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja Winnipeg Jetsin kolmannen kierroksen varaus 2014 on parantanut peliään koko ajan. Pelaa simppeliä kiekollista peliä, puolustaa jämäkästi ja laukoo hanakasti viivalta. Neljän ottelun pisteputkessa.

#84 Ilkka Pikkarainen, IPK

Kuumakallena tunnettu liigajyrä on tehnyt vakuuttavaa jälkeä IPK:ssa. Mestiksen pistepörssissä kymmenentenä 36 tehopisteellään. Yhdeksästä edellisestä ottelusta kahdeksassa pisteillä. Omaa kovan ja tarkan laukauksen.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan jenkkipakki Jack Glover lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 14 kertaa. Voitot ovat tasan 7–7.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä ja maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 18+19=37

2) Joonas Niemelä 15+18=33

3) Petteri Villanen 12+18=30

4) Eetu Mäki 11+17=28

5) Julius Valtonen 7+19=26

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Ilkka Pikkarainen 13+23=36

2) Aleksi Hämäläinen 10+23=33

3) Jere-Matias Alanen 13+16=29

4) Saku Kinnunen 8+19=27

5) Lauri Huhdanpää 10+15=25

Mestis