Kiekko-Vantaa | Mestis

PLAYOFF-ENNAKKO: Hokki–Kiekko-Vantaa

27.03.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa Mestiksen pudotuspelien villi kortti -kierroksella Kajaanin Hokin. Taistelu puolivälieräpaikasta starttaa maanantaina Kajaanissa.

Kiekko-Vantaa raivasi viimeisenä joukkueena tiensä Mestiksen pudotuspeleihin. Paikka auringossa ratkesi runkosarjan viimeisellä kierroksella. Lohi keräsi runkosarjan yhdeksästä viimeisestä ottelusta putkeen pisteitä ja voitti niistä kuusi.

– Runkosarjaa kuvastaa sana aaltoliike. Siihen alkuun otettiin syväkyykky, ennen joulua saatiin hommaa oikeaan suuntaan, tammikuussa tuli sitten uusi notkahdus ja loppu oli sitten erittäin hyvä, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen niputti runkosarjaa.

Kiekko-Vantaa voi lähteä tulevaan ottelusarjaan hyvällä itseluottamuksella. Lohi pelasi käytännössä koko runkosarjan lopun playoff-pelejä jonkinlainen paine niskassaan. Nyt Vantaalla on periaatteessa vain ja ainoastaan voitettavaa.

– Hyvillä fiiliksillä pudotuspeleihin. Pelaajat, valmennus, johtoryhmä ja toimiston väki sekä kannattajat ovat innoissaan siitä, että saavutimme kaikkien vaikeuksien jälkeen pleijaripaikan. Latu on nyt auki ja mahdollisuudet on mihin vaan. Ei meillä ole oikeastaan mitään hävittävää ja tämä pitää nähdä nimenomaan mahdollisuutena, eikä uhkana, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa osoitti joulukuussa ja runkosarjan lopulla, että se voi voittaa kenet tahansa. Lohen täytyy laittaa joukkueena kaikki likoon ja olla valmis lyömään kroppaa likoon jokaisessa tilanteessa. Maalivahtipeli ja erikoistilanteet ovat isossa roolissa ja hetkessä täytyy osata elää samalla lailla mitä viikonlopun vieraskiertueella nähtiin.

Kiekko-Vantaa ja Hokki kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa ja voitot menivät tasan 2–2. Kaikki neljä peliä olivat maalin pelejä suuntaan tai toiseen.

Kaksi edellistä kautta sarjan pohjamudissa viettänyt Hokki oli runkosarjassa seitsemäs. Kokeneen päävalmentajan Pasi Räsäsen luotsaama ryhmä aloitti kauden todella väkevästi, mutta joulukuusta lähtien peliesitykset ailahtelivat paljon.

Hokki on työteliäs ja hyvin liikkuva joukkue, josta löytyy paljon taitoa. Joukkueen ykköstykki on runkosarjan maalikuninkuuden voittanut Oskari Siiki. Ykkösheppa maalin suulle on Patrik Koivisto.

– Hokki on työteliäs ja sitkeä joukkue. Heillä on laadukas ykkösketju. Runkosarjassa keskinäiset olivat kaikki maalin pelejä. Niillä ei tietysti enää ole mitään merkitystä ja pelin luonnekin muuttuu ja nyt otetaan sitten miehestä mittaa, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet Mestis-historiassa kahdesti aiemmin pudotuspeleissä: kaudella 2002–03 Kiekko-Vantaa eteni finaaleihin ja kaatoi matkalla sinne puolivälierissä Hokin otteluvoitoin 3–0. Kaudella 2008–09 Hokki marssi puolestaan välieriin kukistamalla lohipaidat otteluvoitoin 2–3.

Ottelusarja:

Ma Hokki–K-Vantaa

Ke K-Vantaa–Hokki

To Hokki–K-Vantaa (tarvittaessa)

Kiekko-Vantaan parhaat pistemiehet runkosarjassa:

1) Joni Piipponen 26+16=42

2) Roope Elimäki 12+22=34

3) Kristjan Kombe 8+22=30

4) Niko Mikkola 9+20=29

5) Erik Embrich 10+17=27

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Oskari Siiki 28+26=54

2) Joonas Savolainen 13+22=35

3) Tuomas Komulainen 9+22=31

4) Risto Mattila 9+21=30

5) Samu Pyykkönen 11+15=26

Kohtaamiset runkosarjassa:

16.10.2021 Hokki–K-Vantaa 3–2 JA

11.12.2021 K-Vantaa–Hokki 4–3 VL

8.1.2022 K-Vantaa–Hokki 3–2

4.2.2022 Hokki–K-Vantaa 4–3

Mestis