Kiekko-Vantaa | Mestis

Pitkäjänteinen työ keskiössä – Mika Niskanen jatkaa päävalmentajana ensi kaudella, Jani Manninen ottaa ohjat sen jälkeen

18.01.2021

Mika Niskanen toimii Kiekko-Vantaan päävalmentajana myös ensi kaudella. Jani Manninen jatkaa puolestaan apuvalmentajana ja ottaa sen jälkeen vetovastuun kaudelle 2022–23.

Kiekko-Vantaan kausi ei ole kulkenut tulosten valossa kuten olisi odottanut, mutta seurassa uskotaan pitkäjänteisen työn tuottavan tulosta. Arki on kuitenkin ollut viimeisen päälle laadukasta ja ilmapiiri erinomainen.

– Vaikka elämmekin epävarmuuden aikaa lähitulevaisuuden suhteen, niin meidän täytyy suunnitella ja rakentaa tulevaisuutta ja siksi on hienoa, että voimme julkaista tässä ajassa positiivisen uutisen Kiekko-Vantaan valmennuksen jatkosopimuksista, Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Kai Sointu kertoo.

– Haluamme Kiekko-Vantaan joukkueen toimintaan jatkuvuutta ja pysyvyyttä. Nämä ovat tärkeitä arvoja haastavina aikoina. Valmennus saa työrauhan ja pelaajat infoa tulevaisuudesta. Sekä Niskanen että Manninen ovat osaavia ja yhteistyökykyisiä valmentajia, joilla on paljon kehityspotentiaalia, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen kertoo.

Kiekko-Vantaa jatkaa ensi kaudella samalla valmennuskaksikolla. Mika Niskasen sopimuksessa ollut optio on käytetty ja hän jatkaa lohipaitojen pääkäskijänä kaudella 2021–22.

Niskanen, 47, saapui Kiekko-Vantaaseen täksi kaudeksi Jokereiden U18 -joukkueen päävalmentajan paikalta, jossa luotsasi seuralle kyseisen ikäluokan Suomen mestaruuden keväällä 2019. Entinen huippupuolustaja Niskanen muistetaan myös hienosta pelaajaurastaan, jonka kirsikkana kakun päällä Ruotsin mestaruus HV71:ssa keväällä 2004.

– Hyvillä mielin jatkan täällä. Kuluva kausi on ollut pelien suhteen mitä on ollut, mutta toivottavasti pääsemme ensi kaudella pelaamaan koko kauden. Itselle minimitavoite oli olla täällä vähintään kaksi vuotta ja kehittää itseä ja se totetutuu nyt. Hienoa, että saamme jatkaa Janin kanssa työskentelyä yhdessä, Niskanen sanoo.

Loistavaa työtä Kiekko-Vantaan organisaatiossa jo pidempään tehnyt Jani Manninen jatkaa ensi kaudella apuvalmentajana ja ottaa vetovastuun kaudella 2022–23.

– Tämä on hyvä paikka olla kehittämässä itseä valmentajana ja kehittämässä seuraa eteenpäin, joten todella iloisin mielin jatkan täällä. Yhteinen sävel ”Nissen” kanssa on löytynyt helposti ja arki on ollut hedelmällistä, vaikka tulokset eivät tällä kaudella ole olleet sitä mitä ollaan haettu. Päävalmentajuus kaudella 2022–23 on iso askel omalla valmentajauralla ja se on ollut tavoitteena kun aikanaan tänne U20-joukkueen valmentajaksi tulin, Manninen kertoo.

Manninen, 39, on työskennellyt aiemmin muun muassa KJT Haukkojen, KalPan ja Bluesin junioriorganisaatioissa. Kiekko-Vantaaseen Manninen saapui 2018 kesällä ja luotsasi puolitoista kautta menestyksekkäästi seuran U20 -joukkuetta. Viime kaudella hän hyppäsi ensin Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen apuvalmentajaksi ja päätti kauden kuuteen perättäiseen voittoon päävalmentajan paikalla.

– Tällä ratkaisulla, että Niskanen ja Manninen jatkavat hyvää työtä ensi kaudella yhdessä, jonka jälkeen Manninen ottaa vetovastuun saamme aikaan jatkuvuutta joukkueen valmennuksessa lähivuosille ja se on ehdottomasti hyvä ja tärkeä asia joukkueen ja organisaation kehittämisessä, Sointu sanoo.

Mestis