Kiekko-Vantaa | Mestis

Piste mukaan sarjakärjen vieraana – IPK löi Kiekko-Vantaan jatkoaikatrillerissä

13.12.2019

Kiekko-Vantaa koki 2–3-jatkoaikatappion perjantaina sarjakärki IPK:n vieraana. Lohipaidat taistelivat hienosti ja nappasivat kuudennesta perättäisestä ottelusta pisteitä.

Kiekko-Vantaa ja IPK iskivät yhteen perjantain Mestis-trillerissä Iisalmessa. Kamppailusta kehkeytyi kahden laadukkaan joukkueen välinen tasainen vääntö sarjapisteistä.

Lohipaidat jatkoi siitä miten se on viime aikoina pelannut: maalivahtipeli oli timanttia, puolustuspeli tiiviistä, jokainen pelaaja laittoi kroppaa likoon ja hyökkäyspelissäkin oli paljon hyvää jälleen.

Kiekko-Vantaalla oli maalivahti Waltteri Ignatjewin torjuntojen ja hurjan taistelun ansiosta mahdollisuus voittaa sarjakärki, eikä se kovin kauaksi jäänytkään.

IPK aloitti vahvasti ja Kiekko-Vantaa kesti isäntien alun kovan rynnistyksen. Lohipaidat menivät kamppailussa 0–1-johtoon, kun sentterivirtuoosi Harri Kainulainen peippaili Samuel Sikstuksen ja Joonas Valkosen syötöistä läpiajosta kauden 10. osumansa.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaalla oli paikat oikeastaan ratkaista jo kamppailu, sillä tulikuuma Waltteri Ignatjew torjui lähes kaiken ja lohipaidat pystyivät luomaan tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja.

IPK onnistui tasoittamaan kamppailun 1–1:een tehopuolustaja Saku Kinnusen viivalaukauksella.

Lohipaidat menivät kuitenkin takaisin johtoon, kun Teemu Mielonen ryöväsi kiekon keskialueella ja Samu Poutanen tälläsi ranteella uran ensimmäisen Mestis-maalinsa mehukkaaseen paikkaan.

Päätöserässä Kiekko-Vantaa puolusti johtoaan, mutta oman haasteensa siihen teki ottelun tuomarit.

IPK tulikin ylivoimalla tasoihin, kun kultakypärä Ilkka Pikkarainen latasi lämärillä limpun sisään. Juuri ennen tasoitusta kultakypärä Joonas Niemelällä oli erinomainen tontti puolittaisesta läpiajosta.

Päätöserän lopussa Kiekko-Vantaa oli voimakkaasti pelin päällä, mutta ei saanut maalia aikaan. Parhaaseen tonttiin pääsi Ville-Valtteri Mustonen.

IPK oli kuitenkin vielä lähempänä voitto-osumaa, sillä Aleksi Hämäläinen laukoi viimeisellä minuutilla tolppaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla. Juuso Nevalainen kuittasi lohipaitojen kiekon menetyksen ja viimeisteli yksilösuorituksen päätteeksi ratkaisumaalin.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana oli joukkueensa pelaamiseen varsin tyytyväinen, mutta tuomaritoiminta puhututti taiston tauottua.

– Hyvä taistelu saatiin aikaan. Piste tietyllä tasolla tyydyttää, mutta eräiden herrojen työskentely ei.

Kiekko-Vantaa otti kuudennesta pelistä putkeen pisteitä. Lohipaidat jatkavat vieraskiertuetta lauantaina Jokipoikien vieraana Joensuussa.

IPK–Kiekko-Vantaa 3–2 JA (0–1, 1–1, 1–0)

12.54 0–1 Harri Kainulainen (Samuel Sikstus, Joonas Valkonen)

34.43 1–1 Saku Kinnunen (Janne Koponen, Aleksi Hämäläinen)

36.41 1–2 Samu Poutanen (Teemu Mielonen)

48.19 2–2 Ilkka Pikkarainen (Aatu Hämäläinen, Mikko Juusola) YV

60.41 3–2 Juuso Nevalainen

Torjunnat:

Henri Kiviaho, IPK 8+11+9+0=28

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 16+11+7+0=34

Mestis